Genel Hukuk kategorisinde tarafından
değerli arkadaşlar merhaba. a üniversitesinde doktor araştırma görevlisiyim. bölümümüzde 6 dr. öğr. üyesi olduğu için norm kadro yönetmeliğine göre yeni bir dr. öğr. üyesi alımı mümkün değildir. öyle ki rektörlüğe yazdığım akademik kadro talebim için cevap alamadım. yine, norm dışı kadro  talebim ve 2019 akademik kadro planlamasında da bu talebim dikkate alınmadı. ben de başka bir üniversitedeki ilana başvurup atanmaya hak kazandım; ama çalışmakta olduğum kurum “hizmetine ihtiyaç duyulduğu” gerekçesiyle muvafakat talebini reddetti. çalıştığım kurumun, neden hizmetime ihtiyaç duyulduğuna dair herhangi bir açıklama yapmaması, nesnel verilerle buna hiç değinmemesi kabul edilebilir bir durum değil. öyle ki bölümümüzde benimle aynı statüde doktora aşamasında olan 8 araştırma görevlisi vardır. (bunların 4’ü görevlendirme ile başka üniversitelerde çalışmaktadır.) istifa yoluyla ayrılmak istediğimde ise diğer üniversite beni göreve başlatmayacağını; ancak mahkeme yoluyla muvafakat alırsam gelebileceğimi söyledi. olayı kısaca anlattıktan sonra birkaç     sorum olacak;
1.
çalışmakta olduğum kurumun verdiği muvafakat red talebine karşı “yürütmeyi durdurma” talepli dava açarsam kazanma şansım var mıdır?
2. dava tahminen ne kadar sürer? iş yoğunluğu çok fazla olan bir adliye değil; hatta idare mahkemesi henüz açıldı.
3. atanmaya kazandığım üniversitenin tutumu için dava açmayı düşünüyorum ama bunun hangi          gerekçeyle olacağını bilemiyorum. istifa yoluyla giden ilk memur ben olacağım muamelesi ile            karşılaştım. durumu onlara anlattıysam da bir netice alamadım. sizce ben ne yapmalıyım?
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Red cevabından sonra 60 gün içinde dava açmalısınız. Dava çok uzun sürmez ama 1 yılı bulabilir, yazışma üzerinden gideceğinden hatta 7 ayda da bitebilir. YD verirler mi orası ayrı ama siz isteyin.Diğer üniversiteye krşı ne davası açacaksınız anlamadım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Diğer üniversitede atanmaya hak kazandığım hâlde oradası istifa yoluyla gidip orada başlamamı istemediğini, hâlâ çalıştığım kuruma dava açıp kazandıktan sonra ancak muvafakat ile gelebileceğimi şifahen bana bildirdi. Çalıştığım yerden istifa ettikten sonra buraya gidip benim işimi başlatın dediğimde buranın kabul etmeme ihtimali var mıdır?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Red cevabinin tebliginden itiraben 60 gün icerisinde dava acacaksiniz yurutmeyi durdurmada isteyeceksiniz

Detayli bilgi icin iletisime gecebilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Şöyle;  sizi kabul eden kurum diğerinin izni olmadan sizi işe alırsa iş kanunları gereğince sorumluluğu doğabilir, bir yerde işçi kaçırmak olur bu. O yüzden dikkatli davranıyorlar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sayın @Av. Magisnus herkes muvafakat yoluyla kurum değiştirmiyor ki. Yani bu durum benim istifa yoluyla kurum değiştirmeye hakkım yok mu anlamına mı geliyor? Hem ben istifa ettikten sonra çalıştığım kurumun iznini almasının gereği ortadan kalkmıyor mu? Siz daha iyi biliyorsunuz ama bence dikkatli davranmaktan ziyade durumdan vazife çıkarıyor.

İlgili sorular

0 cevap
31, Mart, 2019 İdari Hukuk kategorisinde ibo0o38 tarafından soruldu
2 cevap
2 cevap
8, Ocak, 2019 İdari Hukuk kategorisinde ahmetbk tarafından soruldu
...