Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba efendim 5 yıldır maden ocağında hafriyat şöförlüğü yapıyorum. Kamyonlara fazla yük atılmakta 30ton civarı bu yüzden kamyonun makası 6 kez kırıldı ve bana 6 sefer tutanak imzalatıldı,işyerindeki bu ağır şartlar nedeniyle fazla mesai de yapmak istemiyorum bize her yıl sunulan fazla mesai belgesini imzalamayıp iş hakdimi fes etsem tazminat hakkım olurmu.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yeni Yargıtay kararlari ışığında haklı sebeple istifa ettiğiniz takdirde kıdem tazminatına hak kazanıyorsunuz. Yani istifa edene kıdem tazminatı yok devri geçmişte kaldı. Bu durumda, dava pozisyonunda davamızı ne kadar delillendirebilirsiniz bu önemli;tanıklar, tutanaklarda neler yazdığı, sevk irsaliyeleri doğrultusunda kaza olmasına elverişli pozisyon olup olmadığı hususu vs vs gibi.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Bu yük durumunu kanıtlamanız durumunda iş akdinizi fesih imkanınız mevcuttur.Bu süreci iş davalarında uzman bir avukatla yürütmek hak kaybına uğramamanız adına önemlidir.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan
...