Tıp Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar. Ben 2 hafta önce büyük bir trafik kazası geçirdim. Emniyet kemeri sayesinde hayattayım. Kaza sonrası belimde ve göğsümde ağrı vardı, Kaldırıldığım hastanede tomografi, kan VS testler yapıldı ve birşeyiniz yok denilerek ilaç dahi yazılmadan taburcu edildim. Bir hafta sonra belimdeki ağrı devam ettiği için tekrar farklı bir hastaneye gittim. Yapılan tetkiklerde omurgamda çatlak olduğunu öğrendim. Şuan 1-2 ay yatmam gerekiyor. Yanlış teşhis koyan hastaneye dava açabilir miyim ?

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Geçmiş olsun, sadece yanlış teşhis konulması bu dava için yeterli değildir. Bununla birlikte yanlış teşhis konulmasından ötürü hastalığınızda, zamanında tedavi edilemediğinden  olumsuz bir yönde bozulma veya geri döndürülemeyecek zararların ve buna benzer zararların meydana gelmesi gerekmektedir. Eğer bu tarz zararlarının varsa maddi veya manevi olarak tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca sağlık sorunu için ve araçtaki hasar ve değer kaybı  için duruma göre sigortaya ve varsa karşı tarafa da başvurabilirsiniz.
Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Erkan bey ben 1 hafta o şekilde gezdim. Belimdeki ağrıyı nasıl olsa birşey yok diyerek önemsemedim. Araba kullandım VS. O çatlağın büyümesi ve ya kırığa dönme riski olabilirdi. Bunun önemi yok mu dava açısından ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Gerçekten bir zarara uğrayıp uğramadığınız teknik bir meseledir. Doktorlar değerlendirir.  Olası bir zarar görme ihtimaliniz davayı kazanmanız için yeterli değildir.  Zarar yoksa dava açmamanızı öneririz zira davanızı kaybederseniz ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Ancak takdir sizindir. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz. Eksileri ve artıları değerlendiriniz.

İlgili sorular

1 cevap
9, Ocak, 2017 Tıp Hukuku kategorisinde sezenn tarafından soruldu
3 cevap
9, Temmuz, 2016 Tıp Hukuku kategorisinde culker tarafından soruldu
0 cevap
10, Mayıs, 2014 Tazminat (Zarar) Hukuku kategorisinde Seçil Yilmaz tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
10, Şubat, 2014 Hekim Sorumluluğu Hukuku kategorisinde ganpam tarafından soruldu
...