İş Hukuku kategorisinde tarafından
Bir akaryakıt firmasında kendi isteğimle gece 22:00 07:00 saatleri arasında çalışmaktayım. Personel yıllık izinleri dolayısıyla gece izinleri iptal edilmiş olup izinsiz çalışmaktayız. 07:00-15:00 ile 15:00 22:00 vardiyaları izin kullanabiliyor. Haftalık izin günümüzde yaptığımız çalışmanın karşılığında +1 iş günü mesai almaktayız. Totalde de ay içerisinde +4 iş günü mesai yatırılmakta. Haftalık izin günümüzde çalıştırılıyor olmamız dolayısıyla yatırılması gereken mesai ücretimiz %50 zamlı olmak zorunda değil mi? 9 saat çalışıyor olsak da 7.5 saat üzerinden haftalık (7 gün) 52.5 saate tekabül eden bu çalışmalarımız 1830 Türk Lirası olarak gösterilen maaşımıza 61 + 30.5 Türk Lirası olarak 91.5 TL olarak mı yansıtılmak zorunda? Bu durumdan muzdarip olarak vermiş olduğum altı haftalık ihbar öneli ve istifa sürem içerisinde ''İzin kullandırılmayan ve fazla mesai ücreti eksik ödenen'' başlığı altında ''fesih ve kıdem tazminatı talebim'' haklı bir gerekçe olarak tanımlanabilir mi?
Saygılar.

*çalışma sürem 1.5 3 yıl arası olduğu için ihbar öneli sürem 6 haftadır ve bu süre içerisinde tekrardanhaklı fesih yapabilir ve kıdem tazminatımı talep edebilir miyim?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yasal prosedüre uyarak yapmış olduğunuz fesih süresi içerisinde haklı bir neden oluşursa sürenin bitmesini beklemeksizin haklı nedenle feshi hakkınızı kullanabilirsiniz. Haklı nedenle feshetmeniz halinde kıdem tazminatına hak kazanırsınız. Fazla mesai ve izinler konusunda da taleplerinizi tanık vb. her türlü delille ispat edebilirsiniz; işverenin aksini yazılı delille ispatlaması şarttır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yani sunduğum gerekçeler haklı fesih sebebi midir? *haftalık izin gününde çalışıp fazla mesainin %50 zamlı yatırılmaması. Sonuçta 30+ personel çalışıyor ve bu durum prensip edilmiş.
...