Konut Hukuku kategorisinde tarafından
müteahhitle kat karsılıgı anlasma yaptık. binanın nerdeyse tamamı bitti asönsörü takılmadan ve oturumu cıkmadan müteahhit kayboldu. Anahtar teslim anlaşmıştık. hiç birsekilde müteahhitten haber alamıyoruz. sözlesmemizdeki teslim tarihi de doldu. sözlesmeye göre  müteahitin olacak fakat tapusu üstüme olan bi dükkan var kendimi garantiye almak amacıyla dükkanın satışını vermemistim.bu dükkanı satarak eksikleri yaptırıp oturma ruhsatı çıkarabilirmiyim. dükkanı satmak için nasıl bir yol izlemeliyim hukuki olarak dükkan satışında sıkıntı olur mu?  yarımcı olursanız sevinirim. Bı de vaatler zamanında gerçekleşmediği için müteahhite dava açacak nasip bı sonuç elde ederiz

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Benzer bir davada biz tüketici mahkemesine başvurduk.  müteahhit payına düşen dairenin satılarak binanın tamamlanmasına izin verilmesini istedik. Mahkeme bu izni veri. Tüketici mahkemesine başvurma sebebimiz  biz müteahhitten daire alan taraftık.  Arsa sahibi olanlar tüketici mahkemesine başvuramıyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Daire alan komşulardan biri sizin söylediğiniz işlemi yapsa süreç nasıl ilerliyor. Ne kadar zamanda sonuçlanıyor satışı nasıl yapılıyor bilgi verirseniz sevinirim. Bide sizin kararı hangi mahkeme verdi o kararıda emsal olarak gösterip süreci hızlandırma şansımız olabilir belki.
...