Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar

hakkımda yapılan yargılamada hükmün açıklanması ile birlikte cmk 109/3/j "konutu terk etmeme" adli kontrol kararı verildi. dosya şu anda yargıtay'da temyiz aşamasında. 1 yılı aşkın bir süredir devam eden bu tedbirin ortaya çıkardığı maddi ve manevi sıkıntılar nedeni ile bu kararı veren mahkemeye yazılı olarak tedbirin kaldırılması ya da (imza vb. yoluyla) hafifletilmesi talebinde bulundum. mahkeme benim bu talebimi hiçbir karar vermeksizin uyap üzerinden, istinaf mahkemesi kanalıyla yargıtay'a gönderdi. şu anda benim talebim 2 ay'ı aşkın bir süredir yargıtay cumhuriyet başsavcılığı'nda ve herhangi bir cevap da verilmiş değil.

bununla birlikte bu yılın başında, dosya henüz istinaf aşamasında iken aynı mahkemeye kanuni vekilim aracılığıyla yaptığım aynı konulu (tedbirin kaldırılması ya da hafifletilmesi) talebime yazılı olarak red cevabı verilip itiraz mercii olarak da diğer ilk derece mahkemesini göstermişti.

gerek bu şekilde normalde görevli iken yargıtay'a gönderilmiş olması, gerekse bizatihi verilen bu adli kontrol tedbirinin anayasa'da bahsi geçen "ölçülülük ilkesi"ne aykırılık içermesi nedeniyle anayasa mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmak istiyorum.

1.anayasa mahkemesi'ne başvurmak için yargıtay'dan gelecek cevabı beklemeli miyim ?
2.yargıtay'dan temyiz sonuçlanmadan önce bu talebimle ilgili ara karar çıkar mı ?

teşekkür ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Durumun oluşturduğu mağduriyeti belgeleyin ve talebinizi elden takip edin. Sonuç alma ihtimaliniz yükselir. Aym müracaatı için tüm iç hukuk yolları tükenmelidir.

İlgili sorular

1 cevap
24, Eylül, 2016 İdari Hukuk kategorisinde karubakay tarafından soruldu
0 cevap
2 cevap
1 cevap
8, Haziran, 2017 İdari Hukuk kategorisinde bilgehan1 tarafından soruldu
0 cevap
11, Şubat, 2017 Tazminat Hukuku kategorisinde Muhammed Sefa Horan tarafından soruldu
...