İdari Hukuk kategorisinde tarafından
merhabalar , mezun olacağım ama Tek ders sınavım kalmıştı . hastalandığım için rapor aldım fakat üniversitem raporu kabul edemeyeceğini ücret iadeside yapamayacaklarını eylül ayında sınava girmemi söylediler. Hem okulum uzadı hem mağdur edilerek ücretim iade edilmiyor. Elimde sadece yönetmeliğin aşağıdaki bendi var. yapabileceğim bir şey var mı ?
(4) Hastalık raporları ve mazeret sınavları;
a) Hastalık sebebi ile 31/12/2002 tarihli ve 24980 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çankaya Üniversitesi Öğrenci Sağlık İşleri ve Sağlık Raporları Yönetmeliğine uygun olarak alınmış sağlık raporları ve geçerli bir nedenle ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılır.
b) Mazeret sınav tarihleri öğrencilerin diğer sınavlarına girmelerini engellemeyecek şekilde öğretim elemanı tarafından belirlenir. Yarıyıl içi, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen değerlendirme ölçütlerine katılmayıp geçerli hastalık raporu olan öğrencilere telafi olanağı verilip verilmeyeceği dersi veren öğretim elemanının yetkisindedir.
c) Öğrenciler, raporlu oldukları dönemde sınavlara giremezler. Öğrencilerin raporlu oldukları halde girdikleri sınavlar geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma talepli dava acabilirsn kardesm buna benzer olay benmde basıma gelmsti mahkme haklı bulmstu brni
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İdareye başvuru yaptım (rektörlüğe ) cevap geldikten sonra mı iptal davasını açtınız peki
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İdare mahkemesine yurutmeyi durdurma istemli dava acabilirsiniz

İlgili sorular

0 cevap
12, Mart, 2016 İdari Hukuk kategorisinde Mbby tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
0 cevap
8, Şubat, 2019 İdari Hukuk kategorisinde Samet Doğan tarafından soruldu
...