Mimar Hukuku kategorisinde tarafından
Bir ay kadar önce babam vefat etti.  Annem ve babam boşandı ve babamın ikinci birlikteliğinden (resmi nikahlı değil) görüşmediğim iki tane daha çocuğu var.  Vefat sırasında ben şehir dışında olduğum için vefat işleri ile onlar ilgilendiler. Elimde ölüm belgesi olmadığı için noter veya mahkemeye veraset ilamı için başvuramıyorum. E-devletten veraset ilamı için baktığımda kayıt bulunamadı yazısı çıkıyor. Babamın üzerine olan taşınmazı olduğunu biliyorum. Kayıt bulunamadı yazısının çıkmasının nedeni sağ iken babam bu mal varlığını başka biri üzerine geçirmiş olması olabilir mi acaba? E-devlet sağlıklı bir sonuç veriyor mu bilemiyorum. Babam hastanede vefat etti. Eğer hastaneye başvurursam ölüm belgesini tekrar alabilme ihtimalim var mı? Teşekkür ederim.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Oncelikle basiniz sag olsun, olum belgesi ile miras paylasimi yapilmasi gerekiyor avukat yardimi almanizi tavsiye ederim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Veraset ilamıni noterden yahut sulh hukuk hakimliğinden alabilirsiniz. Ölüm belgesini hastaneden alabilirsiniz elbette. Babanız taşınmazı devretmis ise ilgili tapu müdürlüğüne giderek tasınmaza ait takyidatlari isterseniz satış var mı yok mu öğrenmiş olursunuz.



Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

 Başınız sağolsun, ölüm belgesini hastaneden vukuatlı nüfus kayıt örneğinizle isteyebilirsiniz. Ardından veraset ilamı çıkaratarak babanıza ait miras terekesinde ne olduğunu öğrenebilirsiniz.


Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

İlgili sorular

1 cevap
21, Ekim, 2018 Miras Hukuku kategorisinde RAKSUZEK tarafından soruldu
1 cevap
30, Temmuz, 2015 Miras Hukuku kategorisinde Ada Sevcan Baydar tarafından soruldu
0 cevap
20, Mayıs, 2014 Miras Hukuku kategorisinde ayvalik101 tarafından soruldu
1 cevap
17, Nisan, 2014 Miras Hukuku kategorisinde CANERYRR tarafından soruldu
2 cevap
3, Ocak, 2014 İcra Takip Hukuku kategorisinde ümit ertas tarafından soruldu
...