Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

kısıtlama davası açacağım başlıktada belirttiğim gibi. Bu işleri bilmiyorum. Dilekçe vermem gerekiyormuş mahkeme için. Olayım şu; babam sürekli kredi borcu yapıyor ve ödemiyor ve şans oyunlarına para yatırıyor.. Bunun için babama kısıtlama açmak istiyorum. Kredi kartı alamasın ve mevcut kredi kartlarından çekim yapamasın.

-Ben verdiğim dilekçede ek olarak bunu belgeleyen dosyalar mı koymak zorundayım? Neler koyabilirim bunu belgelemek için?

-Bu davayı açacak param yok. Param olmadığı için davayı ücretsiz nasıl açabilirim? (23 yaşındayım çalışmıyorum sigortam aile üzerinde. Malım,mülküm yok.) 

-Birde verdiğim dilekçe Türkiye'deki haber sitelerine düşmesini istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Türkiye'deki haber ajansları nasıl ulaşıyor bilmiyorum ama internette insanların mahkemelerini haber yapıyorlar. Ben verdiğim dilekçenin veya mahkememin haber sitelerine vs. konu olmasını da istemiyorum. Bunun için bir çözüm var mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Vasi davası açacaksınız babanız için. Babanızın yaşı, akli durumu önem arz eder. Ayrıca davanızda tanık dinletebilirsiniz. Babanızın kredi borclarına ilişkin bir banka yazısı koyabilirsiniz ek olarak.





Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.

İlgili sorular

0 cevap
16, Haziran, 2016 Aile Hukuku kategorisinde mutlugenc tarafından soruldu
1 cevap
19, Kasım, 2012 Ceza Hukuku kategorisinde aliye35 tarafından soruldu
1 cevap
4, Kasım, 2012 Aile Hukuku kategorisinde feco tarafından soruldu
...