İdari Hukuk kategorisinde tarafından
merhabalar. ben istanbul arel üniversitesine 2015 senesinde giriş yaptım. giriş yaptığım sene okul yönetmelik ve yönergelerine göre ösym tarafından verilen burs 4 sene veriliyordu. bu yönetmelik ve yönergeler geçen sene değişti yahut yasa değişti bu konuyu bilmiyorum. okul artık ösm giriş burslarını 7 sene veriyor ve ben bundan yararlanabiliyor muyum diye sorduğumda iki fikirden de cevap alıyorum. eğer bursumu kesebiliyorlarsa gerekçesi nedir? kesemiyorlarsa neyi öne sürebilirim ?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Arel Üniversitesi zannedersem bir vakıf üniversitesi. Üniversite tercihi yaparken ösym kılavuz kitapçığına bakarak tercih yapıyorsunuz.  Kılavuz kitapçığında üniversitenizle  ilgili şartları açıklayan bilgiler  Arel üniversitesinin  reklam/tanıtım  broşürü olmayıp yök'ün  aldığı kurul kararıdır.
7 yıllık süre esasında  okulun uzaması anlamına gelmektedir.   Bizim dönemimizde burslar sürelerle  değil de notlarla sınırlıydı. 2 ortalamasını yakalayamayan  bursunu hemen kaybediyordu. Bu durum öğrenci üzerinde stres ve kaygı yaratıyordu. Aşırı kaygı  başarısızlık yaratıyordu.  Açılan davalarla bunu  devlet üniversitesi gibi yaptılar ve devlet üniversitesi gibi "öğrencinin öğrenim süresince bursu devam eder" dediler.
Yeni kararda burs süresinin 7 yıl  olarak açıklanması  yök'ün yeni  bir kararı olmayıp  mevcut uygulamanın daha açık tarif edilmesidir.  Senin okul tercihi yaptığın yıl ösym kılavuz kitapçığında  4 yıllık öğrenim sürenin sonunda mezun olamamam ve okulunun uzaması halinde bursun kesileceği çok açık olarak belirtilmemişse  sen de 7 yıllık bu süresinden yararlanırsın.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
31, Mayıs, 2019 İş Hukuku kategorisinde Lancelot tarafından soruldu
1 cevap
29, Mayıs, 2017 Genel Hukuk kategorisinde Cansu Özdemir 1 tarafından soruldu
...