İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Güvenlik soruşturması sebebiyle görevime son verildi, idare mahkemesi  art arda yd yi ve iptal istemini reddetti onca çabama rağmen ne kurumdan ne mahkemeden  olumsuz   olmasının sebebini öğrenemedim. Bölge idare sebebini söylemeden reddeder mi, sebebini bilmeden kendimi nasıl savunacagim ?

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Verilen mahkeme kararlarının gerekçeli olması kanun gereği zorunludur. İdare mahkemesi gerekçeli kararda sebebini belirtmiyorsa bu istinaf mahkemesinde kararın bozma nedeni oluşturur.


Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Güvenlik soruşturması yönetmeliği idarelerin karar alma biçimi komisyon çalışma usulü  ve idari yargılama kanunu kopyala yapıştır şeklinde karara yazılmış, bunlar gerekçe sayılmıyor mu ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


 Dayandığı gerekçeleri kopya yapıştır usulüde yapmış olsa kararı gerekçeli sayılır. Fakat istinafa taşıdığınız davanız adeta yeni bir dava gibi görülmeye başlanacağı için gerekçelendirilmiş olmasının pek bir önemi kalmayacak ve usulünce istinafa yapılmış başvurunuz hakkında esasi incelemede ilk derece mahkmesinden farklı sonuçla karşılaşma ihtimalinişzi doğuracaktır. Özellikle bu türden idari işlerde yer alan görevlendirmelerde ki güvenlik soruşturmaları ile göreve son verilmesi durumu Anaya mahkemesine yapılan bireysel başvurularda dahi karar bozumuna uğramakta ve ilk derece mahkemelerinde tekrar görülmeye başlanmaktadır.
Konuyla alakalı profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar

İlk derece mahkemesini telefonla arayıp davalı tarafından herhangi gizli bir belge gönderilip gönderilmediğini öğrenin. Eğer göndermişlerse ki genelde gönderirler mahkemeye bizzat gidin inceleyin ve istinaf dilekçenizi bu bilgileri de dikkate alarak yazın.
Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Herkese teşekkür ederim süreç aynen anlattığıniz gibi olmuş, belgeler gizli olarak gönderilmiş ve ne uyap'a yüklenmiş ne de bize tebliğ edilen kararlarda içerikten bahsedilmemiş. Bölge idare mahkemesi bütün bilgi ve belgeleri bize açıklayarak kararı da kendi yaktıkları araştırmalarla 'resen' verdiler. İlk derece mahkemesinin hem soyut bilgilerle  karar vermesi hem de gerekçesiz karar vermesi üzerine idarenin yaptığı işlem kaldırılmış ,idare mahkemesinin kararı da kaldırılıp işlem iptal edildi

İlgili sorular

3 cevap
3 cevap
1, Ağustos, 2019 İdari Hukuk kategorisinde Can214 tarafından soruldu
...