Karayolu Trafiði Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,

15.07.2019 tarihinde sabah 08:30'da Cevizlibağ mevkinde öncelikle yolun ortasında koca bir çukur olması nedeniyle açıktan alarak döndüğüm yolda, hiç bir uyarı işareti olmayan kaldırıma çarparak sağ ön ve arka tekerleklerim kullanılamaz hale gelmiş, aracın muhtelif yerlerinde hasarlar oluşmuştur. Olay yerinde aracın, yolun ve kaldırımın fotoğraflarını çektim ancak o an polis çağırmak aklıma gelmedi.  Servisin ve çekicinin tuttuğu tutanaklar mevcuttur.  Olay yerindeki işyeri sahiplerinin belirttiğine göre hergün aynı kaldırıma çarpanlar mutlaka oluyormuş.
Konuyla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu konuda yardımcı olabilecek avukat varsa görüşmekte isterim.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
Bahsettiğiniz kaza dolayısıyla tazminat hakkınız doğmuş bulunuyor. İdarenin ihmali davranışı dolayısıyla zararınızın tazmini için dava açabilirsiniz idarenin sorumluluğuna gidebilirsiniz. Profilimden ulasabilirsiniz, yardimci olmaya calisirim
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba,


Idarenin ihmali nedeniyle oluşan bir zarariniz var. Bu nedenle açacaginiz tazminat davasıyla zararlarinizi karsılamaniz mumkundur. Idarenin hizmet kusuru söz konusu olduğundan acacaginiz dava haklı olacaktır. Haklı davaniz size tazminat kazandıracaktır.
Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Yaptığınız kaza sebebiyle idarenin hizmet kusuru ortaya çıkmaktadır.  İdarenin bu eyleminden dolayı uğramış olduğunuz zararınız neticesinde açacağınız davada maddi ve manevi tazminat kazanma ihtimaliniz yüksektir.
Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

İlgili sorular

2 cevap
29, Temmuz, 2019 İdari Hukuk kategorisinde Beyza96 tarafından soruldu
1 cevap
30, Ocak, 2018 Karayolu Trafiði Hukuku kategorisinde tky33 tarafından soruldu
2 cevap
15, Ocak, 2018 Karayolu Trafiði Hukuku kategorisinde Odnoliub tarafından soruldu
0 cevap
29, Haziran, 2017 Karayolu Trafiði Hukuku kategorisinde Guneynagihan tarafından soruldu
...