Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Henüz hakkimda dava açılmadi acilmadan karşitarafin zararini karilarsam oda şikayetini geri alir dabadan vaz geçerse ne olur aracin boyasina zarar vermiştim boya sökücü dökerek

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Türk Ceza Kanunun hangi maddesinden sana suç isnat ediliyor ? Suçlandığın fiil şikayete bağlı bir suçsa veya uzlaşma kapsamında kalan bir suçsa karşı tarafın şikayetten vazgeçmesi halinde dosya kapanır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Bu durum mala verme suçunun nitelikli hali değilse, şikayete bağlı olduğundan şikayetini geri çekmesi halinde hakkınızda dava açılmaz.
Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz. İyi akşamlar.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
boya sökücü maddenin yanıcı patlayıcı madde özelliğinin mevcut olması halinde ve suçu işlediğiniz yönünde dosya kapsamında yeterli delil bulunması halinde hakkınızda doğrudan kamu davası açılacaktır, bu nedenle iddianame öncesinde zararın giderilmiş olması ceza miktarında ciddi etki edecektir bu haldeyken müştekinin şikayeti aranmayacaktır... Boya sökücü maddenin yanıcı patlayıcı özelliğinin olmadığı varsayımında ise konu şikayete ve uzlaşmaya kalacaktır. Detaylı bilgi için profilimde yer alan numaradan tarafıma ulaşabilirsiniz.

İlgili sorular

0 cevap
11, Eylül, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde Serhat Aslan 1 tarafından soruldu
0 cevap
17, Haziran, 2018 Suç Hukuku kategorisinde Burak1995 tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
0 cevap
...