Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Selamlar. Twitter'da büyük bir kitleye hitap eden bir spor sayfası, Galatasaray'ın Uefa kupasını paylaştı. Ben de paylaşımın altına, teröristbaşı Fetullah Gülen'in, o dönemde kupada büyük payı olan Hakan Şükür'e "dua ve himmet ile Galatasaray'ı ayağa kaldırmamız lazım" beyanını ettiği bir ekran görüntüsüni yorum olarak attım. Sayfa sahibi, dm'den çok ağır küfürler etmiş ve beni engellemiş. Ne yapmam gerekir? Hakaret ve tazminat davaları
 açarsam ne sonuç alırım? Öğrenci olduğum için yılın yarısında şehir dışındayım. Ondan dolayı duruşmalara gitmem sıkıntı olabilir.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Sosyal medyada yapılmış bu hakaret sizin huzurunuzda yapılmış sayılır . Savcılığa şikayette bulunarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bundan sonraki iş savcının yapacağı tahkikatta olacaktır. Dava aşamasına geçilmesine karar verilirse uzlaşma için çağrılabilir ve karşı tarafla belli konularda anlaşmanız istenebilir. Örneğin sizin şikayeti geri çekmeniz halinde ödeyeceği bir miktar üzerinden anlaşabilirsiniz.  Yetkili mahkeme İstanbul mahkemelerinin olma ihtimalide bulunmaktadır eğer İstanbul'daysanız.
Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz. İyi akşamlar.

İlgili sorular

1 cevap
1, Ağustos, 2016 Uluslararası kategorisinde ElGibson tarafından soruldu
0 cevap
8, Ocak, 2018 Sosyal Hukuk kategorisinde hakandemir tarafından soruldu
0 cevap
29, Ekim, 2014 Ceza Hukuku kategorisinde alpistan tarafından soruldu
0 cevap
12, Mart, 2013 Tazminat Hukuku kategorisinde Mustafa Alişar tarafından soruldu
0 cevap
10, Aralık, 2014 İnternet Hukuku kategorisinde Ender1907 tarafından soruldu
...