Konut Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba
Kontratım sene sonunda bitmesine rağmen ev sahibinin kızının evleniyor olması gerekçesi ile evden çıkarıldık,hemde 1-1,5 aylık gibi çok kısa bir sürede karga tulumba...
Kontratımın tarihi 01.01.2017,kontrat bitimine 1 ay kalan noterden herhangi bir ihbar tarafımıza iletilmedi.Evlilik denen durum ani ortaya çıkan bir olgu değildir.En azından 6-12 ay öncesinde dönem olarak (ilkbahar,yaz vb.) belli olmaması imkansız bu kadar kısıtlı bir zaman diliminde üstelik kontratımız devam ederken hiçbir yasal ihbar tarafımıza iletilmeden (üstelik tüm bu durum ev sahibimiz tarafından telefon ile bildirildi,hiçbir şekilde yüz yüze gelmediler) çıkarıldık. Bu süreçte sürekli telefon yolu ile tacizler devam etti. Kiranın ödemesinde hiçbir ay gecikme yaşanmadığı gibi apartmanın temizliği için ev sahibine ödenen aidat bedelinin karşılığı olan hizmet son 2-3 ay içerisinde hizmet olarak verilmemiştir.
Tüm bu süreç göz önünde bulundurularak yasal olarak sahip olduğum haklar konusunda sizlerden bilgi rica ederim.
İyi Çalışmalar,

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Kanuna göre, İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içinde açılması gerekiyor. Yani ihtar zorunlu olmamakla beraber dava yoluyla çıkmanız ancak sözleşmenizin bitiminden 1 ay sonra yapılabilirdi.  Size yaşattığı bu durum için ev bulamamanız, zor durumda kalmanız vs.  gibi halle için tazminat davası açabilirsiniz.
Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.

İlgili sorular

0 cevap
15, Eylül, 2019 Konut Hukuku kategorisinde mayun tarafından soruldu
0 cevap
17, Haziran, 2013 Kira Hukuku kategorisinde florteen tarafından soruldu
1 cevap
0 cevap
17, Ağustos, 2017 Konut Hukuku kategorisinde sevket28 tarafından soruldu
2 cevap
11, Mayıs, 2017 Konut Hukuku kategorisinde özben86 tarafından soruldu
...