Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba yaklaşık 19 ay önce doğum yaptım. 41+2 de ne sancı ne suyum vardı. Dr 22 Aralık 2017 günü gel suni sancıyla doğurturuz dedi. Sezeryan seçeneğini ağzına bile almadı. Sabah 10 da yatış yaptılar. Suni sancı verdiler sonra bebeğin kesesini patlattı. Aksam 6 gibi doğuma aldılar 9 cm açıklıkla. Doğumhane de yaklaşık 45 dk kaldım. Çok zorladım karnım çok yukardaydı defalarca karnıma bastırdılar. En son midem bulanmaya başım dönmeye başladı bayılacağımı hissettim. Zaten artık ıkınacak gücüm de kalmamıştı. Beni sezeryan alın dayanamıyorum dedim. 1 kez daha deneyelim dediler kesinlikle net şekilde dokunmalarını istemediğimi söyledim tamam dokunmucaz dediler. Ne fiziken ne de psikolojik olarak normal doğumu kaldıramadığımı halimden belliydi. Eşime sezeryan için imza attırıp beni ameliyathaneye indirdiler. O sırada ben iyice fenalaştım ve konuşamıcak haldeydim. Genel anestezi vermişler. Ve zorla normal doğum yaptırmış. Bebeğim çatıda kalmıştı sezeryan engeli yoktu zaten engel olsa imza alıp ameliyathaneye götürmezlerdi. Ancak söylemiyor ama yüksek ihtimal vakum kullandı, bebeğin başında halka şeklinde iz vardı. Ve kocaman belirgin bir epizyotomi kesim var. Eşim ameliyathane kapısındaydı. Kimse içeri girmesine izin vermemiş. Doğum sonrası dikişlerim hematom oldu. Bebiğime bakmak bile istemedim ilk gün. 2 gün Buz kalıplarıyla uyudum. 2 3 ay kaburga ağrısı çektim.  4, 5 ay boyunca oturamadım, dikişlerim enfeksiyon kaptı vs ki hala fiziksel sıkıntı çekiyorum. Psikolojim bozuldu. Evliliğime yansıdı. Hastane fobisi oluştu. Doktorlara güven duyamıyorum. En kötüsü hala sürekli ağlıyorum travma oluştu ve izinsiz müdahale yaptığı için psikolojik olarak kaldıramıyorum . Ve daha pek çok sıkıntı yaşıyorum. Bütün hayatımı etkiledi. Kendine sorunca ben görevimi yaptım dedi geçti. Belki de başından beri vücudum normal doğuma müsait degildi yalan söyledi diye düşünüyorum. Zaten normal doğum için psikolojik baskı yaptılar. Süreç boyunca etik davranmadılar, sözünü tutmadı resmen kandırdı ailemi ve beni. Ayrıca beden bütünlüğü hakkımı ihlal ettiğini düşünüyorum. Ben bu durumda ne yapabilirim. Dava açsam Bi yaptırım olur mu

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


İlgili hastaneye tazminat davası açabilirsiniz. Ancak cezai anlamda bir yaptırım olacağını sanmıyorum.
Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hastaneye özel mi devlet mi onu yazmamışsınız. Farklı hukuki süreçler sözkonusu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok pardon yazmayı unutmuşum. Özel hastanede yaptım.Kontrollerim boyunca gittiğim doktorla doğum yaptım. Doktor hakkında da bir yaptırım olur mu?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Maddi manevi tazminat davasi acmanizi siddetle oneririm, avukat olarak bir yana insani olarak bunu soyluyorum
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,



Bu doğumunuzu özel hastanede mi yoksa devlet hastanesinde mi gerçekleştirdiniz ? Doğum öncesi muayenelerinizde doğuma ilişkin sürecinizin akıbeti ne yöndeydi ? Düzenli kullandığınız hamilelere özel ilaçlar oldu mu ? Ayrıca daha önce doğum süreci yaşadınız mı , tüm bu detaylar konuya ilişkin önem arz etmektedir. Bunları bu gibi detayları belirledikten sonra tabi ki duruma göre dava ve tazminat hakkınız olabilir.
Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz, iyi günler dilerim.


@av.canerelmas

İlgili sorular

0 cevap
24, Eylül, 2012 Özel Hukuk kategorisinde sessizz_2012 tarafından soruldu
0 cevap
7, Aralık, 2014 Genel Hukuk kategorisinde engin55 tarafından soruldu
0 cevap
10, Kasım, 2019 Tazminat Hukuku kategorisinde Ersoyy tarafından soruldu
...