Alım ve Satım Hukuku kategorisinde tarafından
bir teknoloji mağazası beni mahkemeyle tehdit ediyor.

29.07.2019 tarihinde internet üzerinden yapmış olduğum lenovo l340 i5 cihazının yerine lenovo l340 i7 cihazı elime 30.07.2019 günü ulaşmıştır. cihazdaki tek farklılık i5 - i7 kıstası olduğu için ben bunu 2 gün boyunca fark etmedim. fark ettiğimde ise hemen müşteri hizmetlerini arayıp böyle bir durum oluştuğunu haber verdim. kendileri inceleyip bana geri döneceklerini söylediler. ve o gece saat 9'dan sonra 3 kere bu hatayı yapan mağaza  tarafından arandım. Hatta kendileri gönderdikleri siparişlerin doğru olduğunu iddia ettiler. Ben tekrardan durumu aktardım. yarın sizinle iletişime geçeceğiz deyip yaptıkları hatanın farkına vardılar.
fakat bilgisayarı bu süre içerisinde kullandım. hala daha bu cevabı bu bilgisayar üzerinden yazıyorum. daha sonraki günler de sürekli aranmaya devam ettim. fakat kullandığım, içine lisanslı programlar yüklediğim, özel dosyalarımı koyduğum, performans gerektiren uygulamaları indirdiğim laptopu firma iade etmemi istedi. Ankara mağazasında hatayı yapan depo şefi beni aradı. ve "Ürünü iade etmezseniz maaşımdan kesecekler iade ederseniz laptopu genel merkeze gönderip halledeceklerini söylediler" dedi. yani benim bu cümleden anladığım kullanılmış ürünü bir şekilde kapalı kutu olarak tekrardan satabileceklerini anladım. telefonu kapattıktan sonra mağaza yöneticisi aradı ve son derece kaba bir üslupla "malımızı alıkoyuyorsunuz sizi mahkemeye vereceğiz, insanlar yanlışlıkla adam öldürüyor bu yanlıştan ne olacak" dedi. (üslubu size bırakıyorum.) bugün de beni müşteri hizmetleri aradı. 5699 tl'ye aldığım ürünün yerine bana 6499 tl'lik ürün geldi.aradıklarında ise 6499 tl'lik ürünün fiyatı da değişti biliyorsunuzdur dendi. yani şu anki güncel fiyatı olan 7699 tl'lik fiyatı söyleyerek gözdağı oluşturuyorlar. bu ürünü genel merkeze gönderip kapalı ürün satabileceklerini ima eden bir firmaya asla ve asla özel dosyalarımı koyduğum bilgisayarımı teslim etmek istemiyorum. maddi, manevi ve zaman olarak oluşan tüm kayıplarıma karşı aradaki 900 tl'lik farkı bile ödemek istemiyorum. (ki bana değişen fiyatı empoze etmeye çalışıyorlar.) bu hatayı kimler yaptıysa onlarla birlikte bir uzlaşma yapılacaksa buna varım. tüm sorunun kaynağı benmişim gibi göstermelerine asla izin vermeyeceğim. ki ben kötü niyetli olsam bu durumu haber vermezdim. onlar anladığında ise bir şekilde bahane uydururdum. şimdi ise bu kötü niyete karşı ürünümü de iade etmek istemiyorum. aradaki farkı da vermek istemiyorum. Bana bir çözüm yolu sunabilir misiniz?

tüketici haklarında sipariş edilmeyen mal veya hizmetler hakkında
madde 7- (1) sipariş edilmeyen malların gönderilmesi ya da hizmetlerin sunulması durumunda, tüketiciye karşı herhangi bir hak ileri sürülemez. bu hâllerde, tüketicinin sessiz kalması ya da mal veya hizmeti kullanmış olması, sözleşmenin kurulmasına yönelik kabul beyanı olarak yorumlanamaz. tüketicinin malı geri göndermek veya muhafaza etmek gibi bir yükümlülüğü yoktur.
(2) bir mal veya hizmetin sipariş edildiğini iddia eden bu iddiasını ispatla yükümlüdür.

maddelerinde benim için sıkıntı olan kısım kendim söylediğim için bu haklarımdan faydalanamayacak mıyım? şimdi ise ifadelerimde inkar etsem faydası olur mu? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 cevap
0 cevap
25, Ağustos, 2018 Medeni Kanun kategorisinde Gzde1 tarafından soruldu
1 cevap
16, Ocak, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde Bekir A. tarafından soruldu
...