Ticaret Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar öncelikle

bana sipariş etmediğim bir ürün geldi ve ben bu durumu firmaya haber verdim. şimdi de firma iadesini veya aradaki farkı istiyor. ben şuanda laptopu kaybettim ve bana siparişini verdiğim ürün gelmişti desem sizce bu durumdan kurtulabilir miyim? çünkü firma son derece kaba ve mantıksız bir tavır halinde saldırgan. bunlara iyilik yaramaz.

tüketici haklarında sipariş edilmeyen mal veya hizmetler hakkında
madde 7- (1) sipariş edilmeyen malların gönderilmesi ya da hizmetlerin sunulması durumunda, tüketiciye karşı herhangi bir hak ileri sürülemez. bu hâllerde, tüketicinin sessiz kalması ya da mal veya hizmeti kullanmış olması, sözleşmenin kurulmasına yönelik kabul beyanı olarak yorumlanamaz. tüketicinin malı geri göndermek veya muhafaza etmek gibi bir yükümlülüğü yoktur.
(2) bir mal veya hizmetin sipariş edildiğini iddia eden bu iddiasını ispatla yükümlüdür.

maddelerinde benim için sıkıntı olan kısım kendim söylediğim için bu haklarımdan faydalanamayacak mıyım? şimdi ise ifadelerimde inkar etsem faydası olur mu? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, siz bir urun almissiniz karsiliginda irsaliyeli faturaniz var ise farkli urun size gonderdiklerine dair ispat onlarin uhdesindedir. Ancak sizin durumu bildirmenizle ispat sarti ortadan kalkmaz o nedenle siz degisimi kabul etmiyorsaniz satici tuketici hakem heyetine giderek degisim icin ispat etmeleri sartiyla karar cikarmalidirlar. Firmalar bu yolu tercih etmezler o nedenle ya firmayla anlasin degisim icin yada konuyu unutmalarini degisim istemediginizi bildirin.
...