İş Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba ben 2017 yılında Vodafone bayisinde müşteri temsilcisi olarak çalışmaktaydım fazla mesailerimin ödenmemesinde dolayı iş yerinden çıkarak dava açtım yalnız ben Vodafonedan bayilik alan iş yeri sahibine açılmasını istedim ve avukatın yanından ayrıldım bir hafta sonra hem bayilik alan iş yeri sahibine hemde Vodafone a.ş ye dava açtığını söyledi avukat bende Vodafone ile ilgili değil iş yerine dava açacağımı belirttim avukata yok ben birşey deniyorum dedi her iki yere de dava açtı iş yeri sahibine açılan davayı kazanırken Vodafone açılan davayı kaybettim ve mahkeme avukat ücretini giderlerini benim ödemem için hüküm vermiş ama ben avukatım dan böyle bir talepte bulunmadım ben şimdi ne yapabilirim cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

3 Cevaplar

0 beğenilme 1 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar Nur hanım,


Avukatla aranızda bir görüşme tutanağı düzenlediniz mi ? Bu tutanakta sizin davayı yöneltmek istediğiniz kişiyi açıkça belirttiniz mi ? Avukat vekalet yetkisine dayanarak işi layikiyle yapmak için dava taraflarını belirleyebilir fakat bu durumu size bildirmek ya da tutanak ile kayıt altına almak zorundadır. Dava dosyanıza ve içeriğine bakarak avukatın yapması gerekenleri ne miktar yaptığı ya da yapmadığı tespit edilebilir.


Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz, iyi günler dilerim.


@av.canerelmas
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Caner bey maalesef bunların hiçbirini benim ilk açtığım dava olduğu için usulünden bilgim olmadı avukat ta yazdığınız hiçbirşeyi yapmadı. Dava oluyor sonuçlanıyor kesinlikle bana bilgi vermiyor ben uyap vatandaşlık sisteminden kendim takip ediyorum. Yaptığım hiçbir işlemde bana bilgi vermiyor hukuk bürosu büyük olduğu için sürekli avukat değişiyor ve bana haber vermiyor hukuk bürosu, benim vekalet verdiğim avukat hukuk bürosunun sahibi olduğu için hiç ulaşamıyorum baroya şikayet etsem sonuç alır mıyım?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Doktora gittiğinizde nasıl doktorluk yapacağını söyleyemiyorsanız, avukata gittiğinizde de hukuku nasıl uygulayacağını söyleyemezsiniz. Al buyur kendin aç davayı derler.
...