Trafik Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba;
Geçende adresime kırmızı ışık ihlali yaptığım gerekçesiyle Genel Hizmet Polisi tespiti ile ceza geldi, içinde hiçbir resim yok, sadece kendi tespitini beyan eden cümle var.
Bu durumda Cezanın iptali Sulh Ceza Hakimliği'ne başvursam mümkün mü.
Ayrıca Mahkemede cezayı onarsa Mahkeme masrafı var mı, yani 176.25 Tl ye kapatacağım borç birde mahkeme avukat masrafı eklenerek katlanır mı.
Teşekkür Ederim

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar. İdari para cezalarına karşı idari para cezasını uygulayan idari merciin bulunduğu yer Sulh Ceza Hakimliği'ne 15 gün içinde başvuru yapabilirsiniz. Bu süre içinde cezayı ödemeniz de mümkündür. İdari para cezasını ödemiş olmak itiraza engel değildir. İtirazının haklı görülürse yatırdığınız parayı geri alma imkanınız olur.
Sulh Ceza Hakimliği nezdinde yapılan itirazlarda uygulamada genellikle karşı vekalet ücreti çıkmamaktadır. Bununla birlikte yargılama gideri de çok cüzi birkaç tebligat masrafı olabilir. Bir avukat hizmetinden yararlanmanız tavsiye olunur.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Meslektaşın yaptığı tüm yoruma katılarak ekleme yapmak istiyorum; ayrıca küçük bir ekleme yapmak istedim, kesilen trafik cezası size cezanın kesildiği tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde tebliğ edilmek zorundadır. Eğer bu süreden sonra size tebligat yapılmışsa ek olarak bu hususu da belirtebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
İsmail Bey, 6 Mayısta tutulan tutanak elimize 2 ağustos günü geçti. Ayrıca kırmızı ışık ihlalinin resimlendirilmesi gerekmiyor mu ve tutanak tutan kişi tek kişi. Teşekkür ederim.
...