Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Vasiyet olarak mirasının hepsinin cocuklarından sadece birine bırakınca neden daha sonra diger kardeşlere de miras pay ediliyor. Şahsın vasiyeti yok sayılcaksa insanlar neden vasiyet bırakıyor. Ya da bazı şartlar mı var vasiyetin yerine getirilmesi için. Bilgi verirseniz sevinirim

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Mirasbirakan terekesi uzerinde elbet tasarruf hakkina sahiptir ancak kanun mirascilarin sakli paylarini korumaktadir. Tum mirasi bir kisinin almasi gibi bir durum olamaz. Ancak mirasciliktan cikarma icin bir durum soz konusu ise sakli payli mirascilarin mirasciliktan cikarilmasina olanak verilmistir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Kanun koyucu toplumsal dengeyi koruyabilmek , olası toplumsal rahatsızlıkların önüne geçmek ve miras sebebiyle oluşan ailevi rahatsızlıkları engellemek adına dengeleyici bir madde ile miras hakkına sahip bazı kişilere örneğin eş,çocuklara ve üst soya belli oranlarda paylarına düşen miras payında saklı pay oranı belirlemiştir. Bu pay herhangi bir vasiyet yada miras sözleşmesi ya da hukuka uygun olmayan tasarrufla bertaraf edilemiyor.


Profesyonel anlamda hukuki destek almak isterseniz, profilimde yer alan numaradan benimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili sorular

0 cevap
25, Ağustos, 2015 Aile Hukuku kategorisinde aslı tuna tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
13, Mart, 2013 Miras Hukuku kategorisinde fsd tarafından soruldu
1 cevap
12, Kasım, 2018 Miras Hukuku kategorisinde bulut_love tarafından soruldu
2 cevap
31, Ekim, 2018 Miras Hukuku kategorisinde aslihanem tarafından soruldu
...