Alım ve Satım Hukuku kategorisinde tarafından
Selamünaleyküm öncelikle arkadaşlar 09.04.2019 tarihinde 2016 model 1.3 Multijet egea aldım 08.07.2019 tarihinde sattım.buraya kadar herşey normal şimdi başıma gelen olayı anlaticam ve siz değerli arkadaşlardan yardım ve bilgi almak istiyorum.araci aldigim tarihten önce bana satan kişi 1 gün önce muayenesi yaptırdi ve ben ertesi günü aracı satın aldım 4 ay kullandıktan sonra aracı başka birine sattım aracı benden alan kişi ben 2 gün önce aradı ve aracı yetkili servise götürüp bakıma soktuğunda aracın kmsinin düşürüldüğünü öğrenmiş araç 2018 yılında 110.000 km'de bakıma girmiş servise beni aradı anlattı durumu ve beni mahkemeye vereceğini söyledi dava acicakmis ben aracı aldığımda 63.500 kmdeydi araç ve TÜVTÜRK muayene kayitlarindada bu km yazıyor benim başıma ilk defa böyle bi olay geldi ayrıca devlet memuruyum herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım resmiyette benim ceza almam imkansız benim aracı aldığım tarih belli 2018 de servise girmiş 110.000kmlerde ben aracı satın aldığımda 63.500 kmdeydi şimdi nasıl bı yol izlemem gerek arkadaşlar mahkeme nasıl sonuçlanır benim bı suçum yok ama herhangi bir sıkıntı olurmu mahkeme ne karar verir sizce başından böyle bi olay geçen veya bilgili arkadaşlar yardımcı olursa minnettar olurum her bilgi benim için çok değerli bende aracı aldığım kişiye dava acmalimiyim yoksa sattigim kişinin davasiylami ilerliycek mahkeme lütfen yardımcı olun teşekkür ederim.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba aracın servis kaydı, TÜVTÜRK muayene evrakı, hasar kaydı var ise temin ederek km düşürülmesi ile ilgili bilirkişi raporu hazırlatabilirsiniz. detaylı bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bunu benim yapmammi gerekiyor bana karşı dava açan kişi ztn bunları mahkemeye sunmayacakmi orda hakim veya bilirkişi incelemesi olur.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Aracı satan alan kişinin davasıyla ilerlemeniz ve savunmanızı elinizdeki evraklarla yapmanız yeterlidir. Memuriyet açısından bir sıkıntı doğurmaz. Dava sonucunda oluşabilecek karşı tarafa ödemeniz gereken bir meblağı rücu davasıyla satın aldığınız kişiye yöneltebilirsiniz.
Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde yer alan numaradan benimle iletişime geçiniz.

İlgili sorular

...