Konut Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba iyi günler. Cuma günü öğlen saatlerinde evimize hırsız girdi. Öncelikle ikinci katta oturuyoruz. Evimiz otomatik panjur sistemli. Salonumuzun panjurunu genelde yarım açık bırakıp işe gidiyoruz. Burayı gören hırsızlar evin dışından eve tırmanarak giriyor. Komşular farkediyor kovalıyorlar. Bizim binamız 0. Bizde 4 aydır ikamet ediyoruz. Yeni evimizi aldık. fakat toprak sahipleri müteahhit ile anlaşma sırasında güvenlik kamerası anlaşması yapmış. Ama güvenlik kameralarımız yok. Bu nedenle güvenliğimizin sağlanmadığına istinaden şikayetçi olabilir miyiz ? Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, muteahhitin eksik isten sorumlulugu icin kendisine ihtarda bulunabilirsiniz. Buna ragmen tamanlamaz ise elinizdeki sozlesme belge vs delil ile dava acabilirsiniz. Bu konuda avukat yardimi almanizi tavsiye ederim. Zira eksik ve delilsiz talepleriniz sonunda davayi kaybetneniz halinde karsi taraf vekalet ucretini odemek zorunda kalabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Müteaahhitin sorumluluğu ev teslim tarihinden itibaren 2 yıl daha devam ettiği için müteaahite konuyla alakalı ihtar çekebilir ve ihtar akabinde karşılanmayan zararlarınızı yapmış oldukları sözleşmeyi gerekçe göstererek alacak davası açarak tazmin edebilirsiniz.


Profesyonel olarak hukuki destek almak isterseniz, profilimde yer alan numaradan benimle iletişime geçiniz.
...