Kamu Hukuku kategorisinde tarafından
Bir kaç gün önce telefonumdan fotoğrafım çalındı ve benim fotoğrafımla instagram hesabı açılmıştır. Ben bunu instagram arkadaş önerilerinde gördüm satış yaptığım instagram sayfamdan gördüm. Benim resmimi çalıp benim resmimle instagram hesabı açan kişi ya da Kişiler benim şahsi kullandığım hesabımı ve ailemin de kullandığı sosyal medya hesaplarını engellemiştir. Satış yaptığım sayfamdan bu hesabı görüyorum. Bugün gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu sahte instagram hesabını eşime ve aileme söyledim eşimle aram çok ciddi şekilde bozuldu eşim çok sinirli bi insandır benim resmimle millete Mesajlar yazıldığını düşünüyorum ben evli ve çocuklu bi kadınım şuan evliliğim bu sahte hesap yüzünden sarsılmıştır.  Savcılığa gerekli delilleri sundum ifademi de verdim. Bundan harici olarak avukat tutmamı önerir misiniz ? Ayrıca bu şahıs her kim ise benim sosyal medyada olmayan bi fotoğrafımı tamamen telefonumda olan bi resmimi çalmıştır, instagram hesabı gizli olduğundan dolayı kaç adet o hesabın içinde resmim olduğunu bilmiyorum yabancı erkeklerle konuşup konuşmadığını bilmiyorum doğrusu bunu merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum. Bu hesap iPhone telefonundan açılmış. Siber suçlar bu hesabın hangi IP adresinden girş yapıldığını ve kimlerle Dm olarak mesajlaştığını da ortaya çıkarır mı bana lazım olan bunlar. Allah rızası İÇİN bana yardımcı olun. Bu şahıs yakalandığında nasıl bir ceza alacaktır ? Ayrıca bu süreç yeni başladı kaç gün sürer bu işlemin sonuçlanması, bir kaç güne çıkar mı kim olduğu ya da aylarca sürer mi bulunması ? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhabalar

siz hiç merak etmeyin savcı onu çok rahat bir şekilde bulup gereken cezayı fazlasıyla alır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar @yasmur1982 acaba siz avukatmısınız? Bu konuya detaylı bilgiye sahip misniz. Çok zor durumdayım şuanda çalınan fotoğrafım sosyal medya hesaplarımda Yok tamamen telefonumdan çalınıp instagram hesabı açıldı. Yani o şahıs her kim ise benim eşimin arkadaşına saçma bir mesaj yazsa ve eşimin kulağına gitse senin eşinin resmî var bize yazıyor denilse eşim beni gebertir dayaktan yani ben şuan çok büyük bi zan altındayım. Biraz araştırma yaptım internette herkes instagram IP adresi savcılığa vermiyor yazılmış bu bilgi ne kadar doğru ? Ben acilen bu şahısın kim olduğunu öğrenmek istiyorum ben evli çocuklu bi kadınım ya bana bu adiliği kim yaptıysa sonuna kadar şikayetçi olacağım. Dün savcılığa delillerle birlikte şikayetimi ifademi verdim savcı ifademi alıp bu konu araştırılacağını söyledi. Ne kadar sürede bi sonuç elde edebilirim? İnstagram uygulaması bu şikayette o şahısın IP adresini savcılığa verir mi ? Ben çok zor durumdayım gerekirse avukat tutacağım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Bu konuda yaptığınız suç duyurusunda elinizde ciddi bir delil bulunması gerekmektedir, örneğin müstehcenlik içeren ya da hesaptan başkasına yönelik bir taciz suçlaması gibi, aksi halde ip adresine ulaşılamaz. Şayet içerik engellemesi ve hesabı kapatmak istiyorsanız sulh ceza yöntemi vardır ki daha hızlı bir yoldur, hukuki bir delille başvurursanız kısa sürede sonuç alabilmek imkan dahilindedir.
Profesyonel anlamda hukuki destek için profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar Av. Caner Elmas. Elimde delil olarak sadece benim fotoğrafımın o sahte hesapta olduğuna dair ekran kayıtları ss yani o hesaba ait iPhone telefonundan açılan mail adresi ve benim fotoğrafım var delil olarak bunları koydum. Yalnız her bazı konuştuğum avukatlarda bulunur bazıları bulunmaz diyor. Neden bulunmuyor ben evli çocuklu bi kadınım bu sahte hesap yüzünden benim evliliğim tehlikede mağdur olan benim bir kez dahabulunmayaak mağdur olmak istemiyorum. Üstelik fotoğrafım hiçbir sosyal medyada Yok bunu yapan kişi telefonumdan çaldı bu suç değil mi bu yüzden bile bulunması gerekir. Aslında benim aklıma bir isim geliyor  ben bu ismi savcıya söylersem savcı nasıl bi süreç başlatacak ? Onu ifadeye mi çağıracak yoksa o kişinin IP adresinden o hesaba giriş yapıldı mı yapılmadı mı öğrenecek. O kişi onu savcılığa verdiğimi duyarsa hesabını korkudan kapatır zaten ben ceza almasını da istiyorum evli bir çocuklu anneye yapılan bu ahlaksızlığın bedelini ödemesini istiyorum.

İlgili sorular

4 cevap
4 cevap
30, Ocak, 2018 İnternet Hukuku kategorisinde Antep2777 tarafından soruldu
0 cevap
7, Eylül, 2017 İş Hukuku kategorisinde genvet tarafından soruldu
0 cevap
24, Temmuz, 2017 Özel Hukuk kategorisinde Rumus tarafından soruldu
0 cevap
12, Temmuz, 2017 Ceza Hukuku kategorisinde Rumus tarafından soruldu
...