Medeni Kanun kategorisinde tarafından
Babam annemle evlendikten sonra edindiği evi bizim onayımız olmadan satmak istiyor. Evin yapımında annemin de maaşını almıştı. Daha önce bu şekilde bir evimizi satmıştı. Bu sefer sattırmak istemiyoruz. Anneme sen karışamazsın diyor. Borcu olduğunu söylüyor ama bize bir açıklama yapmıyor. Borcunun ne kadar ve nereye olduğunu bilmiyoruz. Psikolojisinin de iyi olduğunu düşünmüyorum. Evin satılmasını nasıl engelleyebiliriz?

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Bir avukattan hukuki yardım almanız halinde belirli şartlar dahilinde satışa engel olabilmeniz mümkün.Bu anlamda süreci bir avukatla yürütmek yararınıza olacaktır.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Annenizin muhtarlıktan alınacak ilmuhabere, evlilik cüzdanı ile tapuya giderek eve aile konutu şerhi koydurması gerekmektedir.

Saygılarımla,
Av. Ali Uygur Selçuk
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,
Babanızın satmak istediği ev aile konutunuz ise anneninizin tapuya gidip aile şerhi koydurarak tapuda kendisinin onayı ve imzası olmadan evin satışının yapılmamasını sağlama imkanı vardır.


Profesyonel anlamda hukuki destek için profilimde bulunan telefon numarasından beni arayabilirsiniz.
...