Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Babam ile Annem ayrılar ve bir üvey babam var ama kendisi annem ile resmi nikâhlı değil. Annem ile Üvey Babam bana sözel ve fiziksel şiddet uyguluyorlar. Birkeresinde başımı yardığı için hastahanede 3 zımba vuruldu, bunu hastahane polisine okul çıkışı tanımadığım biri vurdu kaçtı diye ifade verdik. Öz babam çalışmıyor ve akrabağlarını yanında kalarak geçimini sağlıyor sabit bir evi veya işi yok. Annem ve Üvey babam beni yazları, yarıyıl tatili ve hafta sonu tatillerinde çalıştırıyorlar. Anneme babamın hatırlattığım için (davranış ve görünüş açısından) beni sevmiyor ve beni evden attı ne yapmalıyım?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Öncelikle çok üzgünüm Evren, bazen hayat çook üzüyor bizi. Şimdi sen öncelikle karar vermelisin. Devlet gözetiminde kalabilirsin. Çocuk Evleri mevcut. Tek yapman gereken karakola polis abilerine durumunu anlatman. Sana bir avukat atanacak ve işlemlerin tamamlanacaktır. Baban kendine bakamıyorum çaresiz sana nasıl baksın. Annen ve üvey baba inin durumu belli. İyi düşünüp karar vermelisin. Aynı şehirdeysek sana yardımcı olmak isterim. Hoşçakal evladım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sevgili evlâdım bir vatandaş olarak senin bu çaresizliğine çok üzüldüm. Ama sakın umudunu kaybetme arkanda senin haklarını koruyacak büyük bir devletimiz var. Aile ve sosyal çalışma bakanlığı var . Alo 183 her yerden ücretsiz arayabilirsin sana en kısa bir şekilde yardımcı olacaklarına inanıyorum. Durumunu yaşadıklarını hepsini anlat devletimizin imkanlarından faydalan lütfen vakit kaybetme sokaklar tehlikeli olabilir arkadaşlarımda kalırım veya başkasının yanına sığınırım diye düşünme acele et durumunu anlat.
...