Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Baba vefat ettikten sonra kalan borclar reddi miras yapıldıkdan sonra mal varlığıda reddedilmiş oluyormu ve benim yani oğlunun mal varlıgını etkilermi kalan borclar.Tereke cocukları ve annem oluyor değilmi borcları karsılayabilcek gücümüz yok sonuc reddi miras mı olur efendim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tmk md 611 'e göre ret, mirasçılık sıfatını geçmişe etkili olarak, miras bırakanın ölümü anından itibaren sona erdirir. Miras, mirası reddetmiş olan mirasçı sanki miras bırakandan önce ölmüş gibi paylaşılır. Buna göre mirası reddeden bir yasal mirasçı ise ve altsoyu yoksa, zümrede onunla birlikte mirasçı olanların miras payı artar. Yani siz mirası reddetmiş olduğunuz taktirde miras bırakanın borçlarından sorumlu olmayacaksınız. Yasal mirasçılar için ölüm, ve kendi mirasçılık sıfatının öğrenildiği tarihten itibaren 3 ay içinde yenilik doğuran ret beyanının kullanılması gerekmektedir.

Fakat belirtmek gerekir ki, kanun koyucu redde karşı alacaklıların korunmasını düzenlenmiştir. Birinci olarak sırf mirasçı kendi alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddeder ise reddi iptal ettirilebilir. İkinci ise mirası reddeden mirasçı, eğer ölümden önceki 5 yıl içinde, tmk da düzenlenmiş olan denkleştirmeye tabi bir kazandırma almışsa bu miktardan, tereke alacaklılarına karşı paylaşmada geri vermekle yükümlü olduğu değerle sorumlu olur.

Son olarak, miras bırakanın ölümü anında, zümre esas alınır. Miras bırakanın çocukları ve eşi sağ ise birinci zümre yani çocuklar ve eş mirasçı olur.


Daha fazla bilgi almak için profilim de yer alan iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
17, Eylül, 2019 Miras Hukuku kategorisinde Serkan1994 tarafından soruldu
1 cevap
15, Eylül, 2019 Miras Hukuku kategorisinde Serkan1994 tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
24, Mayıs, 2019 Miras Hukuku kategorisinde Alican2222 tarafından soruldu
1 cevap
...