İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Merhabalar. benim olayım şöyle. kamu kurumuna açıktan atandım mülakatı kazanarak fakat güvenlik soruşturmasında daha önce görmüş olduğum mahkeme bilişim sistemlerine girme ve engelleme suçundan hagb alarak davam kapandı. İşlediğim suç ise facebook şifresi kırma falandı. daha sonra atamam iptal olduğu için dava açtım iptal davamı red ettiler daha sonra üst mahkemeye çıktım oradada kurumun tsk olduğu daha titiz davrandıkları daha önceden bilişim suçu işlediğimi savunarak onlarda. İstinaf yolu açık olmak üzere red kararı verdiler. bende istinafa başvurdum. sorum şu araştırmalarıma göre danıştayların hagb nin memuriyete engel teşkil etmediğine dair emsal kararlar var çok. İstinafta kazanma şansım var mıdır acaba bu yüzden. teşekkürler şimdiden..

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Silahlı kuvvetler mensubu olma gibi kritik mesleklerde, mahkumiyet hükmü olmasa bile ne yazık ki çoğu dava reddedilmektedir. Evet hatırladığıma göre Danıştay'ın hagbye ilişkin kararları var ancak onlar daha çok genel memuriyet için geçerli, askerler için olanı ise küçük yaşta hagb alan suça sürüklenen çocuklar için geçerliydi sanırsam  yani Danıştay her olayı ayrı ayrı kendi şartları içinde değerlendirip bazıları için istina uygulamıştır. Özellikle sizin durumunuza benzeyen suç varsa belki bu kararlar dikkate alınabilir. Emsal bir Ayim kararı bulup sunarsanız Daha faydalı olur.
Durum böyle, inşallah iyi bir sonuç alırsınız
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Araştırma yaptım bayağı şöyle bir emsal karara rastladım.

Polis memuru iken, dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş mahkumiyeti nedeniyle görevine son verilen davacının, sözkonusu mahkumiyeti hakkında, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi karşısında, artık bu aşamada memur olma şartını yitirdiğinden söz edilemeyeceği hakkında.

Bu dava sonucunda hagb kararı oldugu için danıştay memuriyete engel teşkil etmediği gerekçesiyle kamuya iadesini onayladı.

Yani orasıda sonuçta emniyet birimi orda böyle karar verilebiliyorsa tsk da neden verilmiyor yada istinafta kazanma şansım var mıdır
...