Alacak Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba.
Babam  1993  yılında,  belli bir peşinat ve akabinde 36 ay senet yaparak borç ödeyerek arsa satın alıyor. Satan kişiler arsayı 3 kişiye aynı anda satıyor. Sözleşmeler yapılıyor ödenen senetler bitiyor ama  bugün yarın denilerek arsanın devri hiçbir zaman yapılmıyor.  Bir zaman sonra  arsayı bir başka kişiye daha satıyorlar ve o kişi gerekli işlemleri yaparak bizim arsaya bina yapıyor.  Yıllar geçiyor ve babam kandırılmaya devam ediyor. Dolandıran kişilerden biri hayatını kaybediyor ve tüm mirası karısı ve çocuklarına kalıyor.
  Geldiğimiz nokta da  babam gibi dolandırılan  bir diğer kişi ölen kişinin ailesine tapu iptal davası açıyor ve sonucunda kazanıyor. Hakkını günümüz  farkıyla alıyor.  Ama  bizim elimizdeki senetler ve satış sözşeşmesi , ev taşınırken  bir şekilde çöpe gidiyor, kayboluyor.  Satıcı  diğer ortağı hayatta ve vicdan yaptığını, ortak olan, ölen arkadaşının onu da dolandırdığını, aynı yerde onunda parseli olduğunu,   iddaa ediyor  ve  babamı dolandırdıklarını  aldıkları peşinatı ve ödediği senetleri bu adam kabul ediyor, söylüyor.
Şimdi  elimizde senetler ve sözleşme olmadığı için dava açamıyoruz.  Bu dolandıran kişi  yine yalan vaatlerle, kendisinin dava açacağını hakkımızı vericem deyip bizi yine yıllardır oyalıyor.
Bu konuda ne yapabiliriz.   Bu kişi dolandırdığını kabul ediyor ,  bilir kişilik yapabileceğini iddia ediyor.
Senetlerimiz ve satış sözleşmemiz yok.   Bu konudaa nasıl bir yol izleyebiliriz, ne yapabiliriz ?

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

...