Kira Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba, kiracım çıkacağı günü geçen hafta çıkacağı günün 5 gün öncesinden haber verdi halbuki sözleşme nisanda bitiyor ,daha önce haber vermediği için evin kredisini ödüyorum zor durumda kaldım ,evin beyaz yeni iç kapılarını da pembe yapmış elimde depozito olarak aldığım senet var 5000 tl'lık henüz geri vermedim ne yapabilirim, ne kadar sürem var senedi işleme koymak için?Yardımcı olursanız sevinirim.

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
sizin mi elinizde senet var bence hiç uğraşmayın baya uzun zaman alır ama bankada parası olan birisiyse icra dairesine verin onlar evrağı göndericek itiraz etmezse alacağınız kesinleşir haciz istersiniz parası varsa bankadan falan alırsınız yoksa parası ettiğiniz masraflar yanınıza kar kalır :)
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar.Senetteki düzenlenme tarihine göre bunu belirlemek gerekir.Bu anlamda süreci bir avukatla yürütmek hak kaybına uğramamanız adına önemlidir.Profilimde yer alan iletişim numarası üzerinden whatsapp/mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.Av.Cemal Alşan
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Kiracı 1 ay once bildirmek suretiyle kira sozlesmesini suresinden once feshedebilir. Bu nedenle 5 gun once yapilan bildirim geçersiz olup kira borclarinizi alabilirsiniz. Ayrıca elinizdeki senedin vade tarihine göre senedi tahsil edebilirsiniz.


Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Teşekkür ederim bilgi için,çıkacağını da telefonda bildirdi zaten, evime bayağı zarar verilmiş, senedin düzenlenme tarihi  2 nisan 2015,ödeme günü 'kiracı evi tahliye ettiği tarih' işleme koyabilir miyim?İşleme koymak için nereye gitmem gerekir?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Teşekkür ederim kiracım belediyede maaşlı çalışandı parası vardır anlaşmayı kabul ederse sadece masrafımı almak yeterli olacak kabul etmezse senedi işleme koymam gerekiyor

İlgili sorular

1 cevap
13, Eylül, 2018 Konut Hukuku kategorisinde Fatih Özsoy tarafından soruldu
1 cevap
5 cevap
1 cevap
26, Eylül, 2019 Kira Hukuku kategorisinde fm25fuat tarafından soruldu
...