İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
merhaba,
aslında ben dün de sorumu sormuştum sağolsun avukat bey yanıtlamış. adıma sahte senet düzenlenerek 2 bin tl olan ödemiş olduğum borç sahte senet ile 8.010 tl tutarında olmuş bulunmakta. öncelikle senedin görüntüsüne ulaştım. vade tarihi 20.02.2019 ama yazı ile de 20 mart 2019 olduğunu gördüm. senet üzerinde 2 farklı tarih uyuşmazlığından yargıtay kararlarını okudum. bu şekilde olursa bono niteliği taşır mı ?
bir de imza taklidim yapılan atılan imza için savcılığa suç duyurusunda mı bulunmam gerekiyor. babama ait olan borcu babamın da senedini ne yaptı şuan bilmiyoruz ama benim evime geldi eşyalar diye bana düzenlenerek bana hitaben borç çıkartılmış. elimde ödeme dekontlarım 2000 tl için tabikide. ve adıma kesilmiş 2000 tl tutarında fatura ve kalan borcumun 2000 tl olduğunu gösteren kendilerinin verdikleri evrak bulunmakta. bulunan borca itiraz edebilir miyim ? bir de imza taklidi için gidip suç duyurusunda bulunabilir miyim ?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,



T.T.K 615 gereği bono üzerinde rakamla ve yazıyla farklı vadeler bulunduğunda evrak bono niteliğinde sayılmaz. Zira iki ayrı vadeyi içeren bono geçersiz sayılır. Yargıtay uygulaması da böyle.Bu nedenle o sende dayanılarak yapılan icra takibinin iptali gerekir.  Sahte imza için suç duyurusunda bulunmanız gerekir.






Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
...