Kira Hukuku kategorisinde tarafından
Kirada kaldığım ev için bir senelik sözleşme ve aylık, toplamda 12 tane senet imzaladım. Sözleşmede senet imzalandığı yazmıyor. Sözleşmede ayrıca ödemenin banka yoluyla yapılacağı yazıyor, fakat bana ev sahibinin hesap numarası yerine üçüncü bir şahısın hesap numarası verildi ve ben şu ana kadarki ödemeleri o hesaba yaptım. Senetler de sanıyorum ki bu şahısta. İlk sorum sözleşmede senet imzalandığı yazmaması ileride bu senetlerin art niyetle kullanılmasının önünü açar mı? İkinci sorum bu şahısın hesabına yaptığım ödemelerin makbuzunu saklıyorum, fakat makbuzlarda ev sahibinin ismi yazmıyor, bu bir soruna yol açar mı? Son olarak ileride sözleşme bitmeden evden çıkmam gerekirse, imzaladığım senetler ihtar çektiğimde iptal olur mu? Teşekkürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sözleşmede 3.cü şahsın ismi soyismi yazıyor olabilirmi acaba ? bazen bazı durumlarda evi kiraya veren kişi aracı olabiliyor ve ev sahibinin ismi soyismi sözleşmeye yazılabiliyor banka hesabı ile sözleşme yapılan kişiler farklı mı birde her ödeme yaptıktan sonra keşke senedin o aya ait aslını alıp yırtsaydınız güzel bir dille ev sahibini arayıp ödediğiniz ayların senedini almayı deneyiniz. kötü niyetli davranır ise senetleri icra ya rahatlıkla verebilir ve savunma için avukat tutmanız icap edebilir bir görüşmeyi deneyin ev sahibi ile  ve ödeme yaptığım ayların senedini almak istiyorum diyin.. tedirginliğinizi belli etmeyin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bankaya ödeme yaparken açıklama kısmına açıkça yazın kira sözleşmesinden kaynaklanan ve asıl ev sahibinizin adı soyadı şeklinde. İleride bir problem olması halinde ispat yükünüzü kolaylaştıracaktır. Ve mümkünse senetlerin üzerine ilgili sözleşmeden kaynaklanan teminat senedidir diye yazdırmayı talep edin.

İlgili sorular

0 cevap
23, Aralık, 2014 Kira Hukuku kategorisinde ferkek tarafından soruldu
1 cevap
8, Mayıs, 2019 Kira Hukuku kategorisinde Sugle tarafından soruldu
0 cevap
26, Aralık, 2012 Kira Hukuku kategorisinde trafik tarafından soruldu
...