Emlak Hukuku kategorisinde tarafından
Kirada oturduğum ev için bir senelik sözleşme, her ay için bir senet, depozito senedi ve 7500 liralık eşya teminat senedi imzaladım. Sözleşmede bir kira değerinde depozito alındığı ve eşya teminat senedi yapıldığı yazıyor, fakat her ay için imzaladığım kira değerindeki senetlerden bahsedilmiyor. Senetlerin üzerinde kira teminat senedi oldukları da yazmıyor. Bu senetler, sözleşmem ile birlikte emlakçım tarafından ev sahibi olmayan üçüncü bir şahısa verildi. Kirayı da bu şahısın hesabına yatırmam söylendi. Kişinin ismi sözleşmede geçmiyor, elinde ev sahibinin vekili olduğuna dair de bir belge yok. Şu ana kadar kendisinin hesabına dört aylık kirayı ve depozitoyu gönderdim. Bunların banka makbuzları elimde, fakat senetlerimi kendisinden meşgul olduğunu söyleyip durduğu için alamadım. Sorularım şunlar;

-Sözleşmenin süresi dolmadan evden çıkmam gerekebilir, ihtar çekecek olursam sözleşme ile birlikte bu şahısın elindeki senetler de geçerliliğini kaybeder mi?

-Ev sahibinin hesap numarasını talep edip bundan sonra ödemeleri sadece ona yapacağımı belirtsem, kişiye elindeki senetlerden dolayı ayrıca borçlu olur muyum?

-Êmlakçımın imzalı belgeleri iznim olmadan üçüncü bir şahısa devretmesi suç mudur?

-Sözleşmede senetler hakkında birşey yazmadığı için senetleri geri almayı talep edebilir miyim? Ya da sözleşmeye senetler hakkında bir madde ekletmeyi isteyebilir miyim? Ya da senetlerin üzerine "kira teminat senedirir" diye yazdırmayı talep etme hakkım var mıdır?

-Sözleşmenin üzerinde muhattapların her birine verildiği yazıyor. Fakat bendeki fotokopi. Bu bir sıkıntıya yol açar mı?

Teşekkür ederim, saygılar.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Çıkmak isteğinizde 1 ay önceden ihtar çekerek sözleşmeyi feshedebilirsiniz. Ancak kira ödemelerini kiraya vereninize yapmanız gerekir. Yahut kiraya verenden ilgili kişiye kira ödemelerinin yapılmasını istendiğine dair  bir belge talep ediniz. Ayrıca senetleri talep edin. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.

İlgili sorular

0 cevap
24, Ekim, 2017 Emlak Hukuku kategorisinde Hakan15 tarafından soruldu
1 cevap
19, Temmuz, 2018 Kira Hukuku kategorisinde selim3437 tarafından soruldu
0 cevap
21, Haziran, 2019 Borçlar Hukuku kategorisinde emrahcinar tarafından soruldu
...