Medeni Kanun kategorisinde tarafından
Soru: Miras bırakan babanın mirasçıları olan ikisi kız olmak suretiyle 6 çocuğundan 2 oğluna farklı yerlerde olan taşınmazlarını tüm çocuklarının rızasını alarak tapu dairesinde satış yapmak suretiyle 2012 yılında devrediyor. 7 yıl sonra miras bırakanın diğer 2 oğlu taşınmazların bir kısmının kendi haklarının da olduğunu hayatta olan babalarına itiraz ederek mirasın paylaşılmasını isterler. Miras bırakan baba ile taşınmazları satın alan çocuklar ellerinde bulunan 7 taşınmazın 2’sini vermek isterler. Yalnız diğer 2 erkek çocuk taşınmazların az olduğu gerekçesiyle kabul etmeyerek baba ve kardeşleri ile kavga ederler.
1- Ortada muris muvazasından  baba hayatta iken bahsetmek mümkün mü?
2- Taşınmazları satın alan 2 oğlan ile kız kardeşleri ile birlikte 85 yaşında olan Miras bırakan babalarına 10 yıldır bakmakta olup, miras  bırakan babanın ölmesi durumunda kendilerine faydası olur mu? (Yani bakım sözleşmesi yok ancak baba hayatta iken bakım karşılığında bakım sözleşmesi yapabilir mi?)
3- Muris bırakan baba hayatta iken durum böyle iken tüm çocukları arasında noterde miras sözleşmesi veya vasiyet bırakabilir mi?
4- Taşınmazları satın alan çocukların diğer kardeşleri ile problem yaşamamaları için Miras bırakan baba hayatta iken tapuda tekrardan babalarına taşınmazları satış yolu ile iade yapmaları miras bırakanın ölmesi halinde sıkıntı olur mu veya kardeşlerin arasında olan husumeti ortadan kaldırır mı ?
5- Miras alan erkek çocukların taşınmazları vekaleten babalarından aldıklarını belirtip, kız kardeşlerine de vermek isterler, ancak; mirastan yoksun kalan erkek kardeşlerin kız kardeşlerinin miras almasını istemezler.
6- Mirası babasından satın alan erkek çocuklardan biri tekrardan babaya tapuda devretmek ister, diğeri bunu kabul etmez?
7-Veya baba hayatta iken yapılacak en doğru ve mantıklı adım ne olmalı?
Not: Taşınmazların vasfı tarla olup satın alan 2 erkek çocuk kullanmaktadır.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaparak yahut miras sözleşmesi yaparak noterde mirası paylaştırabilir. Taşınmazları satın alan çocukların tekrardan babalarına tapuda satış yapmaları halinde devredilen mallar üzerinde tüm mirasçılar hak talep edebillir böylece husumet ortadan kalkmış olur. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.

İlgili sorular

1 cevap
14, Mayıs, 2021 Miras Hukuku kategorisinde neon00 tarafından soruldu
1 cevap
13, Aralık, 2018 Miras Hukuku kategorisinde Ehre tarafından soruldu
3 cevap
27, Eylül, 2018 Miras Hukuku kategorisinde Zahiri tarafından soruldu
1 cevap
10, Mayıs, 2018 Miras Hukuku kategorisinde ademptr tarafından soruldu
0 cevap
14, Eylül, 2017 Alım ve Satım Hukuku kategorisinde eflatun6161 tarafından soruldu
...