İdari Hukuk kategorisinde tarafından
apartman yöneticisiyim zemin 13/1 nolu dükkanda kat maliklerinin bilgisi dahilinde olmadan odunlu ateş bacalı bir fırın inşa edilmiş ve bu fırını 3 sene kadar sahibi olan halkbank kemeraltı şubesinin haberi olmadan ve kira ödenmeden ( olayı halkbank kemeraltı şubesi avukatları takip etmektedir ) işgal edilerek işletilmiştir. ilgili yasa gereği apartman altı fırınlar yasaklandığından ve bu dükkân gerekli koşulları sağlamadığından burası kapatılmıştır.fırıncı ise yine aynı binada bulunan 13/2 nolu dükkanı satın alarak kat maliklerinin 9unun 5inden imza alarak unlu mamuller açmak adına elektrikli fırın kullanmak şartıyla 13/1 halk bankasına ait dükkana ( tapuda 13/1 -138,40m2 olur arsa pay oranı 75dir ) muvafakat name almış ve belediyeye ruhsat için başvurmuştur. kişi halk bankasının kiracısı olmadığı ve elindeki muvafakat name ile tapu kapı numarası ayrı adresler olmasına ve kat maliklerinin izin imzasının eksikleri bulunmamasına rağmen belediyeden 07/11/2018 tarihli 1452 sayılı resmi kayıtlı evrak ile elektrikli fırın şartıyla ruhsat almıştır.
ancak fırıncı elektrikli fırın kullanmak yerine apartman demirlerini çeşitli zamanlarda keserek, kirişlere zarar vermiş ve ateşli fırın bacası için delik açmış, belediyeye ise kat malikleri ve yönetici tarafından yapılan 20.08.2018, 10.10.2018, 03.09.2018, 15.10.2018, 30.05.2019, 17.06.2019 ve 28.06.2019 tarihli dilekçelerimizde 6 cimer başvurumuza kanıtlarıyla birlikte belirttiğimiz hususlara tamamına bir yaptırım uygulamamıştır. belediye fen işleri müdürlüğünce en son yapılan cimer şikâyetimize istinaden kırılan 40 cmlik baca deliğine 19.07.2019 yapı tatil zaptı asmış ancak kişi ruhsata uygun hale getirmek yerine tutanağını yırtarak buraya odunlu buhar ve ateş bacası olan fırın inşa etmiş ve imalata başlamıştır.belediye ekipleri yasal takip süresi olan 1 ayı aşmalarına rağmen resmi kontrol yapmamaktadır.
kat malikleri ise işyeri ruhsatı ile alakalı belediyeye ne şikâyet yaptıysa cevabını net bir şekilde alamamıştır. ruhsata çimer cevabı olarak üstelense satış demişler, zabıta ekipleri ise bugüne kadar ekmek çıkarsın mühürlerim derken şuan ağız değiştirmiş 1000 ekmek çıkartabilirler günlük diyorlar. ruhsatında ekmek hariç diye bi ibare mevcut. memurlar görevlerini ifa ederken resmen başkan yüzünden taraflı davranmakta. 23.04.2019 ve 24.04.2019 tarihli dilekçelerimizde belirttiğimiz hususlara görevli memurlar bir işlem yapmıyor. baca gece gündüz yanmakta. fırıncı giderken dükkanı kapatıp fırını yanık bırakıyor. içerisine de plastik atıyor olmalı ki evler leş gibi plastik yanığı kokuyor zabıta ise arasakta gelmiyor. ilçede yaşıyoruz nüfusumuz 5000 herkes birbirini tanıyor başkanın tutumu biliniyor.
belediye zabıta amirliğine dilekçe ile başvurmakta, yasal süre aşıldığı için çeşitli ihbarlarda bulunsakta fırına gelmiş sadece bakıp gitmiştir, fen işleri memuru ise 30 gün cevap sürem var gelemem suan demekte, belediye başkanı ise görüşmeye gidince baağırmakta seçim döneminde siz diğer parti peşinde koşarken bunlar beni bekliyordu haberim yok vs diyerek işe göz yumduğunı açıkça belli etmekte. ( seçim dönemi işkur typ kapsamında belediye fen işlerinde çalışıyordum eski başkanla alakalı toplantılara mecburen katıldım ve seçim arabasında dasözlü olarak aday tanıtımını yaptım. bu başkan seçilince sürem bitene dek sık sık mobing yaptı akıl sağlığın bozuk diyerek vs ancak ben belediye de kimse şahit olmayacağını bildiğimden şikayet etmedim ) şimdi bizim binadan çıkan fırın bacası, başkanın kendisinin müteahhitliğini yaptığı binaya dayanmıs ve bu yapımda belediye şirketinin sepet aracı kullanılmış.unlu mamuller işletme ve işyeri açma şartlarını hiçbirşekilde yerine getirmeyen ve bacasını iç duvarda temin edemeyen tapuda dükkân olarak geçen 13/2 – 60m2 arsa pay oranı 40 olan fırının alelacele yapmış olduğu kaçak katı yakıtlı ateşli fırın bacası yangın ve devrilme riski taşımakta can güvenliğimizi tehlikeye atmakta, evlerimiz duman altında bırakarak sağlığımızı riske atmaktadır.ruhsat 13/2 ye 13/1 muvafakat namesi ile alınmıştır yapılan işlem ise apartman projesine aykırıdır. memurlar görevlerini ifa ederken taraflı davranmakta zaman aşımı olsa dahi hala gelip cezai ve yasal işlem başlatmamakta ısrarcı. yapı tatil zaptı altında belirtilen hususlar yırtarsanız yasal işlem şeklinde olmasına rağmen. apartmandaki kişilere, belediye başkanı tarafından mobing uygulanmaktadır. işletilen fırının mühürlenmesini ve kanunlar çerçevesinde ruhsatının geri alınmasını istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz acaba.

Avukat mısınız? Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

...