Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba ben 19 yasinda muhendislik fakultesi 2. Sınıf öğrencisiyim.Mayıs ayında sınıf arkadaşım ile bir playstation kafeye gittik.Kira ödemem vardı.Cebimde de onu ödeyebilecek miktarda para olmadığı için aklıma çok kötü bir şey geldi ve o anda 2 tane joystick i çantama koydum. Onları satıp kiramı odeyecektim. Degeri yaklasik 300 lira sonra pisman oldum satamadim onlari geri de goturemedim aksam polisler aradi arkadasimi yakalamislar beni de cagirdilar ve aldiklarimi karakola iade edip ifade verip ayrildim. Hakkimda kamu davasi acildi kasim ayinda durusmamiz var.
İddianame de 142/1b sucundan yargilaniyorum savci sorusturma asamasinda etkin pismanlik gosterdigimi yazmis.Cok korkuyorum sicilimin kirlenmesinden ve hapse girmekten. Karsi taraf sikayetini geri cekti ve hicbir zarari kalmadi hepsini karsiladim. Sizce hükmün aciklanmasinin geri birakilmasi karari verilir mi? Verilirse sicilime isler mi? Aydinlatirsaniz sevinirim .

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Evet hagb verilir. Etkin pişmanlık soruşturma aşamasında söz konusu olunca cezanın 2/3'si indirilebiliyor. Ayrıca suç konusunun değerinin azlığı nedeniyle indirim yapılır böylece 2 yıldan az süreli hapis cezası olursa hagb uygulanabilir.Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
...