Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,öncelikle yardımcı olursanız çok sevinirim.Yaklaşık 4 ay önce kredi kartımı cüzdanımda bulamadım online işlemlerden bakınca kartımdan 6bin tl nakit avans çekildiğini gördüm ve hemen karakola bankaya gidip işlem başlatıp şikayetçi oldum.Kredi kartımdan parayı şifremi bilen biri çekmişti ve kim olduğunu bilmediğim için şikayetçi oldum.Ancak daha sonra kamera kayıtları izlenince parayı çekenin yakın arkadaşım olduğu görüp şikayetçi olmadım.kendisiyle konuşup neden yaptığını öğrendim ve mecbur kaldığını gördüm.Zararımı karşıladı aramızda sıkıntı olmadı.Ancak dün e-devletten dava dosyası sorguladım ve dava açıldığını gördüm.İddianamenin değerlendirilmesi sonucu açılış yazıyor duruşma kısmında birşey yazmıyor ve ben müşteki olarak gözüküyorum.Şikayetimi geri almama rağmen neden müşteki olarak gözüküyorum ve arkadaşım ceza alır mu çünkü ailesinin ve benim aileminde haberi yok eve tebligat ne zaman gelir ne olur hiç bir şey bilmiyoruz.Lütfen bize yardımcı olur musunuz?

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Kamu davasına dönüşmesi nedeniyle yani suç şikayete tabi olmadığından şikayetçi olmasanız da dava devam ediyor. Ancak zararınızın karşılandığını, arkadaşınızla aranızda anlaştığınızı sizi mahkemeye çağırdıklarında da söylemelisiniz. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar Caner bey,


Bankacılık faaliyeti ile gerçekleşen bu suçlama ve şikayet esasen şikayet tabi olmayan bir suçtur. Dolayısıyla savcılık bu durumun farkına herhangi bir şikayet yardımıyla farkına vardığı takdirde kamu davasını Cumhuriyet adına yürütmek zorunda oluyor. Bu sebeple siz şikayetten vazgeçsenizde dosya ilerlemeye devam edecek ve uzlaştırma olmadan dava açılıp mahkeme görülecektir. Arkadaşınızın bir avukatla çalışması bu aşamada kendisi adına iyi olur.


Profesyonel hukuki destek ve yardım almak için profil ismimi tıklayarak göreceğiniz telefon numaramı arayarak ya da whatsapp yoluyla benimle iletişime geçebilirsiniz.     ✓ Av.Caner Elmas ✓
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Teşekkür ederim .
Peki mahkeme kalemi ile görüşüp tenligatı elden almayı talep edebilir miyim?

İlgili sorular

0 cevap
1 cevap
2 cevap
30, Mayıs, 2016 Ceza Hukuku kategorisinde Kürşat60 tarafından soruldu
...