İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba 850 TL kredi kartı borcumu ödeyemediğim ve 90 günü aşması sebebiyle yasal takibe girdiğim için avukata dosyam gönderildiği söylendi. Banka ilk olarak varlık şirketine devretmiş bugün içerisinde ödeme yapmadığım taktirde dosyamın avukatlık sürecine gireceğini söylediler. Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyebilirim. 850 TL borç için hacizlik duruma gelmek istemiyorum. Avukatla uzlaşma yoluna gidip taksitlendirme yolu ile borcumu ödeme imkanım varımdır bu konuyla alakalı bilgi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi günler

6 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Avukat değilim ancak konuya hakimim. Öncelikle şunu bilki 850 tl lik borcu doğrudan icraya veremezler. Yargıtayın bukonuda içtihatı var. 2019 miktarını tam olarak bilmiyorum ama 3300 TL nin altındaki borçlar doğrudan icraya veremezler. Alacaklı banka yada varlık şirketi tüketici hakem heyetine gitmek zorundalar ve tüketici hakem heyetine giderkende avukat ücreti vs işletemezler ana para neyse onun üzerinden gidecekler. Bu aşamadan sonra olası icraya verecek olurlarsa yargıtayın içtihatları doğrultusunda derhal itiraz ederek icrayı durdra bilirsin. Tüketici hakem heyetinden dosya ortalama 1 yılda geliyor sende bu zaman içinde borcunu yavas yavas sıkısmadan ödersin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Teşekkür ederim sağolun. Ben konuya vakıf değilim ilk defa böyle bir durumun içerisine giriyorum o yüzden pek fazla bilgi sahibi değilim ilk defa başıma böyle birşey geliyor. 850 TL ödenmeyecek bir borç değil ama 2.5 aydır işsizim Lisans mezunuyum ama ülke şartları malum. Bu yüzden borcu ödemekte sıkıntı çektim. Bugün collecturk varlık şirketinden aradılar ödeme günü bugün son olduğundan hatırlatmak istediklerini ve ödeme yapılmaması durumunda dosyanın bundan sonra ki süreçte avukatın takibini süreceğini söylediler. Avukat tarafından aranırmıyım veya ev adresime yazılı bir kağıt gelir mi hicralık olurmuyum çat kapı gelebilirler mi mesela bu konuyla alakalı da bilgi verebilirmisiniz
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kardeşim Anladığım kadarıyla banka alacağını varlık şirketine aktarmış Varlık şirketi yasal olarak borcu tahsıl hakkına sahıp. Ama dediğim gibi o borcu doğrudan icraya veremezler. Yasa açık. Avukat seni arar ise rahatsılık vermekte olduklarını söyle ve savcılıga şikayet edeceğini söyle. İnternetden araştırısan şayet borç için mesaj yada arama ile arayıp rahatsızlık vermekte suç bu konuda devletın agır cezaı kararları var emsal olacak. Avukat aramaz ama sana sureklı mesaj atarlar.
Birde şunu bilki 850 tl lik borcu bankadan varlık şirketi ihale ile aldığı için bu borç şirkete belkide 100 liraya gelmiş oldu. Buda eğer sıkı pazarlık yaparsan borcunu daha aşşağıyada ödeyebilirsin. Sana tavsiyem varlık şirketini ara borcumu doğrudan icraya veremezsiniz benimde yasal haklarım var yargıtayın içtihatından bahset. icraya vermeden yada benimle anlaşma sağlamak amacınızda olmadan göndereceğiniz her mesajı yada aramayı savcılığa bildiricem de. Kesinlikle taviz vermeyin. İnternette yargıtayın içtihat kararı yazın zaten bulursunuz konunun özünü anlarsınız. Şu aşamada şirket sadece sizi taciz eder rahatsız eder oyuzden korkmayın ve kesinlikle taviz vermeyin derim. Be bu şekilde 1800 tl borcu 400 tl ye kapattım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Birde icraya verseler bile öyle çat kapı gelemezler öncelikle sizin itiraz süreniz var size icra ödeme emri tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde icra dairesine yargıtay kararını gerekçe göstererek takibi durduruyorsunuz. Takip durur. Sonrasında alacaklı takibi açmak için icra hukuk mahkemesine dava açmak zorunda dava açmadan icra takibi üzerinden hiç bir işlem yapamaz. Varlık şirketleride bu aşamada dava ile uğraşmaz cunku masraf etmek zorundalar. bunu göze almıyolar.
Ama dediğim gibi eğer varlık şirketi icraya verecek olursa derhal durdurcaksın sonrası top onların kucanda patlıyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hocam çok teşekkürler aktardığınız bilgi ve düşüncelerinize. Bugün varlık şirketinden aradılar zaten son ödeme günü olduğunu hatırlattılar bende ödeme yapamayacağımı söyledim tek seferde taksitlendirme yapmalarını rica ettim reddettiler. Sizinde belirttiğiniz düşünceler üzerinden birşeyler yapmaya çalışacağım. İstediğim icra ya vermeden kendileriyle taksitlendirme yoluna gidip borcumu en kısa zaman da kapatmak. Borcumu ödemeyeceğim demiyorum kolaylık sağlayıp niye zorluk çıkartıyorlar anlamıyorum. Sizin söylediklerinizi uygulayıp bende taviz vermeyeceğim nabza göre şerbet hesabı.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kardeşim malum  milleti ekonomik şartları ortada. Herkez zor zamanlar geçire bilir. Ben sadece diyorumki bilinçli olmak gerekiyor diyorum. Bakın avukat değilim ama inanın bu icra olaylarında işlerin nasıl yürüdüğünü artık herkezden daha iyi bilir hale geldim. Bir kaç defa canım yanınca kendim artık araştırdım buldum. Nereye kafam takıldıysa onunla ılgılı gerek kanun maddesini buldum gerekse emsal karar buldum ve nasıl yollar ızleneceğini öğrendim. Ya bu alacaklı icraya bvermiş icraya bişey yapamam diye oturmadım. Oyuzden diyorumki bilinçlenmek gerekiyor. Biz vatandaşlar hukukcu değiliz bir avukat yada savcı hakım gibi hukuk yonunden bilmeyiz kanun maddelerini ama neyin adalet neyin hak neyın yasal neyın yasal olmayan olduğunu bılırız. Oyuzden haklı olduğunu dusundugun her konuda hakkını arayacaksın devlet boyle bır kanun ve karar cıkarmıssa buna ben uyuyorsam alacaklılarda uyacak. ben bunu soyluyorum sadece . Tekrar geçmiş olsun

İlgili sorular

0 cevap
31, Ağustos, 2019 İcra Takip Hukuku kategorisinde danışaninsan tarafından soruldu
2 cevap
22, Ağustos, 2019 İcra Takip Hukuku kategorisinde dagra tarafından soruldu
0 cevap
14, Nisan, 2022 İcra Takip Hukuku kategorisinde isleyenn tarafından soruldu
2 cevap
25, Ekim, 2019 İcra Takip Hukuku kategorisinde Meriç1341 tarafından soruldu
...