İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
merhaba;

yaklaşık 7 yıldır halka arz bir şirkette bordrolu olarak çalışmaktayım. ticaret ile uğraşan abime ait (çalıştığım firma ile hiçbir bağı yok) icra dosyaları nedeniyle 2 tane farklı hukuk büroları tarafından; çalıştığım şirketin yönetim kurulu başkanı ve üyesi şahsi kullanımınlarında olan cep telefonlarından aranarak; kendilerine önce benim sonra da abimin adı verilerek tanıyıp tanımadıkları sorulmuştur!
firmaları aradığımda çağrı merkezinde bulunan hukuk bilgisi sıfır personeller; yönetim kurulu üyelerine ait cep telefonlarının sistemde benim adına kayıtlı olduğunu aktardılar. Şikayette bulunacağımı söylediğimde de kavgaya tutuşmuşlardır.


1- icra dosyası abime aittir. çalışmakta olduğum şirketin yönetim kurulu üyesi yada benimle alakalı bir borç değildir!
2- kullanılan banka ürünün de ne bir kefilliğim ne de beni bağlayıcı bir borç bulunmaktadır.
3- Mernis kaydım açık ve net olmakta olup; dosyayla alkalı herhangibir organik bağım bulunmamaktadır.
4- bu telefon kayıtlarına ne yönde ulaşıldığının araştırılmasını ve mağduriyetin giderilmesini,
5- kişisel verileri ihlal eden başta telekomünikasyon firmalarına ne yapılmasını gerekli?
amaçları iş düzenimi bozmak, beni rencide etmek olan, art niyetli olan bu firmalar hakkında cimer'e şikayette bulundum.

ancak; olay biraz çığrından çıktı gibi. hukuki yönden değil şirket yönetimini rahatsız etmeyi, kızkardeşi olarak beni bile aramamaları gereken bu firmalara nasıl dur diyeceğimi, yönetimin karşısında küçük duruma düşürülmemin bedelini gerçekten firmalara ödetmek istiyorum. cimerdışında nereye şikayette bulunabilirim? maddi ve manevi tazminat davası açılabilir mi?  konuyla alakalı yardım ve görüşlerinizi rica ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,


Huzur ve sükunu bozma suçundan dolayı suç duyurusunda bulunmalısınız. Ayrıca manevi tazminat davsı da açabilirsiniz. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden  irtibata geçebilirsiniz.
...