Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
İi akşamlar.bu nafaka olayında kafam çok karıştı.ben nafaka için karşı tarafa dava açtım.kazandim ama odemedi 3 ay sonra ceza davası actik.hapse girmemek için ödedi.iki çocuğum var biri reşit oldu nafakası düştü.digerinin düzenli ödeniyor.sorun burda karşı taraf hapse girmemek için ödedikleri paralarin çocuklarımın olduğunu iddia ediyor.(toplamda 10.000tl kadar )ama benim avukatım.cocuklarin değil o ödemediği için ceza yiyor devlet alıyor diyo.ben hangisine inanayım.bu durumda ne yapmalıyım..

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Nafakalar çocuklarınızındır. Devletin alması gibi bir durum söz konusu olamaz. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhaba, ödenmeyen her ay için icra ceza mahkemesine başvurabilrisiniz, geriye doğru ancak 3 aylık nafaka için şikayetçi olabilirsiniz.
e-devletten vatandaş portala girerek açılmış olan dava bilgileriniz gerekçeli kararları bir avukata göstererek karar neticesinde nafakanın mı ödendiğini yoksa kişiye ceza mı verildiğini anlayabilirsiniz.
tazyik hapsi ile beraber yargılama gideri vekalet ücretini kişi öder, bunu haricinde icraya yaptığı ödeme varsa sizin hesabınıza düşmesi gerekir.
iyi günler.

İlgili sorular

1 cevap
27, Nisan, 2021 Aile Hukuku kategorisinde seyd97kaplan tarafından soruldu
2 cevap
22, Ekim, 2019 Aile Hukuku kategorisinde Suozsarac tarafından soruldu
2 cevap
21, Ekim, 2019 Aile Hukuku kategorisinde kardelen3432 tarafından soruldu
2 cevap
21, Ekim, 2019 Alacak Hukuku kategorisinde berna akkaya tarafından soruldu
2 cevap
1, Ekim, 2019 Aile Hukuku kategorisinde Selimcn tarafından soruldu
...