Aile Hukuku kategorisinde tarafından
merhabalar. biz şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmaya karar verdik karşı tarafın en yakın arkadaşı avukat olduğundan tüm bilgileri ondan temin ediyor ben henüz av. tutamadığımdan pek bir bilgim yok ne yazık ki 2 yaşında kızım var boşanma sürecinde ailemin yanına geldim kızımı  istediği zaman görebilecek mi ? yarıca haftanın 3 günü bende diyor kızım buna hakkı yok ben çalışan ve sadece 1 pazar günü evde olabilen bir anneyim kızımla geçirebileceğim 1 pazarım varken onuda almasını istemiyorum. ayrıca ailemin durumu iyi değil asgari ücretle çalışan evi kira olan mal varlığı birikimi vs. olmayan bir ailem olarak nafakalar konusunda ne gibi taleplerim olabilir. dönüş yapmanızı rica ederim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhabalar, karşılıklı olarak boşanmaya karar vermiş iseniz çekişmeli olarak davayı açmaktansa anlaşmalı açmanızı tavsiye ederim.
evlilik birliği sona ermesi dolayısıyla; çocuğunuzun velayetini, çocuğunuz için iştirak nafakası, maddi ve manevi tazminat talepleriniz olabilir. bunun haricinde evlilik birliği içerisinde satın alınmış olan ev/araba var ise bunlardan payınız, ev eşyalarınız var ise bunlar ve düğünde takılan altınlarınız var ise evlilik birliği içerisinde eşinize/ailesine vermiş iseniz altınlarınızı isteyebilirsiniz.
çocuğunuz 5 yaşın altında olduğu için baba yatılı olarak henüz alamayacaktır. çocukla babanın kişisel ilişki kurması hakimin takdirinde olup görüşme gününü sizin de çalıştığınız bir gün olarak hakimden talep edebilirsiniz.
eğer eşinizin bir avukatı var ise sizin de avukatınızın olması haklarınızın korunmasını sağlayacaktır.
iyi günler.

İlgili sorular

1 cevap
10, Ağustos, 2015 Aile Hukuku kategorisinde kevserr tarafından soruldu
0 cevap
11, Kasım, 2018 Aile Hukuku kategorisinde Ana tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
22, Ağustos, 2017 Aile Hukuku kategorisinde ahmetefeaysebusra tarafından soruldu
1 cevap
12, Haziran, 2019 Aile Hukuku kategorisinde Asude_01 tarafından soruldu
...