Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
merhaba

öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. ben 2015 yılında sonuçlanan özel belgeyi bozmak yok etmek suçundan ceza aldım ve cezam hükmün açıklanmasını geriye bırakmak olarak sonuçlandı. şu anda polisliğe başvurmak istiyorum. kılavuzda ;1) kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak  maddesi bulunmaktadır. bu benim başvuruma ve memuriyetime engel midir? cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Memuriyete engel olabilecek nitelikteki mahkumiyetlere ilişkin mahkeme kararlarında, hükmün açıklanmasının geriye bırakıldığına karar verilmesi durumunda, ortada bir mahkumiyet hükmü bulunmayacağından, hükmün açıklanması geriye bırakılan mahkumiyet kararlarının memuriyete engel olma durumundan da söz edilemeyecektir. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhaba, bahsettiğiniz suç dolayısıyla erteleme almış dahi olsanız polislik güvenlik soruşturmasında bu hususun görünme ihtimali mevcut.
söz konusu erteleme dolayısıyla sabıka kaydınız mevcut olmasa bile 5 yıl erteleme süresi henüz sona ermediği için başvurunuzda herhangi bir engel oluşturmasa da neticesinde memuriyetinize engel olacağı kanısındayım.
iyi günler.
...