Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,ayın 25 inde mahkemem var kardeşler arası annem bana  bıraktığı evi kardeşim istiyor ev tapu vasiyet hepsi benim üzerimde,annem vefat edeli 10 yılı geçti benim evimin bulunduğu arsa ona aitmiş ev tapusu bana ait ben onun yerini işgal ediyor muşum,dava kimin lehine sonuçlanır.ben karşı dava açıp haksız yere yapılan bu kardeşler arası miras davasını tapuları bozma hakkını eldenedelirmiyim.şimdiden çok teşekkür ederim.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Dosya kapsamı incelemeden net bir şey söylemek doğru olmayacaktır. Ancak tapu ve vasiyet sizin üzerinize ise hakkınız baki kalabilir. Ancak annenizin başka miras bıraktığı bir şey oldu mu? Kardeşiniz hiç annenizin mirasından pay aldı mı bu önemli.  Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhaba, ev tapu vasiyet hepsi sizin üzerinize de olsa kardeşiniz şayet mirastan men edilmemiş/mirastan çıkarılmasına sebep bir olay olmamış ise tüm malvarlığı size bırakılmış da olsa her ikinizin de annesi ve dolayısıyla yasal mirasçısı olduğu için saklı payı olacaktır.
annenizden üzerinize geçen ilgili malvarlığının bağış/satış/trampa ne şekilde üzerinize geçtiği, satış ise bu malvarlığını alabilecek durumda olup olmadığınız da önemlidir.
annenizin malvarlığını sizin üzerinize yapma amacının mirasın paylaşılması mı yoksa diğer kardeşinizden mal kaçırmak mı olduğu dahi önemlidir.
bütün bu hususlar hakkında hukuki danışmanlık almanız gerekir.
iyi günler.

İlgili sorular

0 cevap
12, Eylül, 2017 Miras Hukuku kategorisinde muroo770 tarafından soruldu
2 cevap
1 cevap
1 cevap
31, Ocak, 2018 Aile Hukuku kategorisinde Neqative91 tarafından soruldu
...