Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
6 Senedir aynı lokantada çalışıyorum.  Hiç bir yıllık iznim verilmedi. Ve Resmî tatil kullandırılmıyor. Sadece bayramın ilk 2 günü tatil ve ücreti ödenmiyor bu sebebler nedeni ile işten çıksam tazminat hakkımı alabilir miyim .

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,


Yıllık izninizi yapamamanız ve de resmi tatillerde çalışıyor olup ödemesini alamamanız halı fesih nedenidir. Bu sebeple iş sözleşmesini feshedersiniz kıdem tazminatınızı alabilirsiniz. Detaylı bilgi için profildeki iletişim adreslerinden irtibata geçebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhaba, iş akdinizi haklı nedenle fesih edebilirsiniz, öncelikle iş yerine bahsettiğiniz hususlar ödenmediği için ihtarname çekmeli, makul bir süre vererek ilgili ödemelerin yapılmasını aksi halde iş sözleşmenizi haklı nedenle feshettiğinizi söylemelisiniz.
ihtarname süresi içerisinde ödeme yapılmaz ise bulunduğunuz şehir arabuluculuk bürosuna giderek iş sözleşmesinden kaynaklanan alacaklarınız için arabulucuya başvurmalısınız.
süreç sonunda dava açmanız gerekiyor ise iş yerinde sizinle aynı dönemde çalışan ve işyerinin ödeme uygulamalarından haberdar olan iş arkadaşlarınızı şahit göstererek dava açmalısınız.
bu süreçte hukuku danışmanlık almanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.
iyi günler.
...