Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Ben bayanım. 6 ay önce evlendim. Eşim evi terkediyor sürekli. Evlenirken kredi çektirdi bana. Şu anda krediyi ödemiyor. Boşanma için başvuru yapmadım. O da yapmıyor. Annesinin yanına yerleşti. Ödemeleri yapmıyor. Eşya talep ediyor. Ne yapmalıyım. Haklarım nelerdir?

Teşekkürler

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhaba, evliliğinizin üzerinden 1 yıl geçmediği için her iki taraf da boşanmayı istemesi halinde anlaşmalı olarak boşanamazsınız. ancak birinizin açtığı davayı diğer eş kabul eder ve ilgili husumet de ispat edilirse boşanmanız mümkün olabilir.
boşanma davasını ilk kimin açtığı hukuki olarak önemli değildir, neticede yolunda gitmeyen bir evliliğiniz var ve barışma ihtimaliniz de yoksa aranızdaki sıkıntıları doğrudan gören bilen şahitlerinizi de göstererek dava açabilirsiniz.
evlilik birliğinin sona ermesi dolayıısyla açacağınız davalarda nafaka, maddi manevi tazminat, evlilik birliği içerisinde edinmiş olduğunuz taşınır/taşınmaz, düğünde takılan altınlarınız şayet eşiniz/ailesi tarafından geri verilmek üzere alınmış ancak verilmemiş ise altınlar ve kendi almış olduğunuz ev eşyalarınızı talep edebilirsiniz.
bu konuda bir avukattan hukuki danışmanlık almanızı tavsiye ederim.
iyi günler.

İlgili sorular

...