Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba dedem sağ ve 96 yaşında 3 çoçuğu var .Babam en büyükleri ve diğerlerine göre daha az mal sahibi yani çeşitli şekillerde dedemi ikna ederek diğer iki kardeş tapuya götürüp malları üstlerine alıyorlar.Babam istediğinde ise bir şekilde oyalanıp vs mal verilmiyor.Babamda iyi niyetinden dolayı başlarda sesini çıkartmamıştı.Ama karşı taraf çok rahat şartlarda yaşarken aynı çoçuk olmasına rağmen babam hayatını anca idame ettiriyor.Yanlış anlaşılmasın örneğin onlar mercedese binerken biz eski model bir arabaya biniyoruz.Şimdi belki size doyumsuz olarak gözükebilir ama ben 33 yaşındayıö ömrümde böyle haksızlık görmedim .Sorum şu bu konuda bazı avukatlar dedemin ölümü halinde hak sahibi olabileceğimizi bazılarıda en son 2006 tarihinde dedemin diğer çoçuğuna yaptığı satışta sağlık raporu olsa bile itiraz edilebileceği hatta ihtiyati tedbir çıkartmamızın iyi olacağını söylüyor.Buarada bahsettiğim mülk ve yerler değerli konumda.Yardımcı olabilecek ben bu işi sonuçlandırırım mağduriyetinizi gideririm diyebilecek ve özellikle mali açıdan anlaşabileveğimiz avukatlarımızdan yardım istiyorum.

4 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, dedeniz sağ iken bu işlemlerin başlatılması açacağımız davalar açısından önemlidir. Detaylar için tarafımızla veya bir başka avukatla irtibata geçmenizi öneririm.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ne tür davalar açılması için acaba biraz açabilirmisiniz? Örneğin son edindikleri mülkü satmak istediklerini duyduk çevreden acaba bunu önleyebilir miyiz?Ve ben babam adına alacağım vekalet ile avukat işlemlerini yürütebilir miyim?
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

En son dedenizden mal satışı 2006 yılında babanızın diğer kardeşlerine gerçekleştiyse, dedenizin sağlığında yapacağınız işlemler zaman aşımına uğramış demektir. Ancak vefatından sonra miras konusu terekeye dair muvazaa iddialarında bulunarak dava açabilirsiniz.

Hukuki destek için profilimde bulunan telefon numarasından arayabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Babanızdan alacağınız tevkil yetkisiyle avukat atayabilmeniz mümkün.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
11, Ocak, 2018 Miras Hukuku kategorisinde cml211 tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
17, Ocak, 2019 Borçlar Hukuku kategorisinde adeveci tarafından soruldu
...