Özel Hukuk kategorisinde tarafından
Fetönün avukat yapılanması nedeniyle bir avukat tutuklanıyor ve 2 yıl ceza evinde yatıyor. 2 Yıl sonunda tutuksuz yargılanarak tahliye ediliyor. Tahliyesinden sonra ilgili ağır cezadan 6 yıl 3 ay ceza alıyor ve su anda ceza yargıtayda onama bekliyor.
Sorum şu Avukatlık yasasının 5 maddesine göre bu kişi halen avukatlık yapabilirmi. Şu anda halen avukat olarak vekalet alır durumdadır. Yasanın ilgili maddesi açık ve orda suçu ertelenmiş paraya cevrilmiş veya hüküm geriye bırakılmış olsada ruhsatının iptal edileceği belirtiliyor.  Ayrıca bu kişi yargılama süreci esnasında Kamu hizmetinden çıkarıldığı ve yargılandığı yerel haber kaynaklarınca haber edıldı.
Avukatın bu halı devam eden bır dava için vekalet almasına en gel teşkil ediyor olmuyormu. Mahkemenin kararı yargıtayda olması mahkemenin kararının uygulanmayacağı anlamına gelmez. Bu konuda açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kararın Yargıtayda ya da istinafta olması kesinleşmediği anlamına gelir. Söz konusu karar kesinleşirse ancak bahsettiğiniz hüküm uygulanır.

İlgili sorular

0 cevap
3, Mayıs, 2021 Genel Hukuk kategorisinde Bilalbilal tarafından soruldu
0 cevap
2 cevap
9, Ağustos, 2019 İş Hukuku kategorisinde Hakan Sertbas tarafından soruldu
...