Konut Hukuku kategorisinde tarafından
2017 senesinde ev kiraladım emlakçıdan 2 senet yapıldı 5.800 liralık ve 10.500 liralık fakat 2018 Haziran ayında çıkmak istediğimi 1 ay öncesinden  emlakçıya bildirdim emlakçı kabul etti fakat çıktıktan 3 hafta sonra emlakçı beni arayarak ev sahibinin kabul etmediğini söyledi itiraz ettimse emlakçı ve ev sahibine dinlemediler emlakçıda tarafıma danışmadan ev sahibine senetleri gönderdi ve ev sahibi tarafıma dava açtı senetleri kullanarak mağdurum dolandırıldım resmen ve ayrıyeten sonradan öğrendim emlakçı ve ev sahibi arasında kiralayabilmesi için evi yapılan bir sözleşme veya vekalet yok normalde bildiğim bu durumda sözleşme zaten geçersiz. Şimdi senet kefili abim olduğu için maaşında 8000 lira haciz var ve 10.500 lira hacizde yeni geldi abim uzman çavuş olduğu ve görevde olduğu için ben soruyorum mağdurum yardım eder misiniz ?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Konu biraz teknik maalesef, tum yil icin 2 senet yaptiniz anladigim kadari ile, hukuken emlakcinin bir vasfi kiralama ile sona eriyor. Odemeleri yaparken imza vb. Aldiniz mi veya kira sozlesmesinde senetlerden bahsedilmis mi?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bana kiralarkende emlakçının vekaletnamesi yokmuş ödemeleri ev sahibine banka yoluyla yaptım sözleşmede de senetlerden bahsediliyor 5.000 liralık senet kira ödenmezse alınacak senet 10.800 liralık senette evin sağlam olmaması durumun da alınacak miktar fakat ben evi sağlam teslim ettim emlakçıda onayladı hatta eve beraber ilan yapıştırdık . Evden çıkmak istediğimi 1 ay önce dile getirdim giderler kokuyor camlarda çatlaklar var tuvalet ve banyo sorunlu diye emlakçıda kabul etti
...