İcra Takip Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba. Bankalarla alakalı borcumdan dolayı eve kağıt gönderilmiş. 7 gün içinde ödeme yapılmazsa icra işlemi yapılacakmış. Fakat benim üzerime kayıtlı mal varlığım yok. Babadan kalan ev ve arsa var ama mirasçılarla ortak. Ve şu an çalışmıyorum. Herhangi bir işlem yapabilirler mi? Nasıl çözebilirim?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
iyi gunler benim bankaya 14 bin tl borcum var bugun aradılar evinize gelip ihaciz uygulcaka dediler benim uzerıme kayıtlı bır sey yok ve ailemle durmuyorum işim yok gunluk işerde calışıyorum ailemın evınden bir sey alma sansları ulurmu aılem ne yapmalı bu durum da uzerıme kayıtlı bir sey yok iyi gınler hayırlı çalışmalar
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Borcunuzun olduğunu kabul ediyorsanız dosyanın borcunu kapatmanız gerekir. Eğer borçlu değilseniz ve itiraz süresi geçmiş ise menfi tespit davası açabilirsiniz. Bunların dışında üzerinize kayıtlı malvarlığınız yoksa banka hesaplarınıza haciz koymak ve evinize fiili hacize gelebilirler. Ayrıca sigortalı çalışıyorsanız maaşınıza haciz koyulabilir. Mirasçısı olduğunuz taşınmaz, hisseniz oranında satılabilir.

İlgili sorular

0 cevap
14, Nisan, 2022 İcra Takip Hukuku kategorisinde isleyenn tarafından soruldu
6 cevap
7, Ekim, 2019 İcra Takip Hukuku kategorisinde yasaryılmaz tarafından soruldu
1 cevap
16, Haziran, 2019 İcra Takip Hukuku kategorisinde Yusuf46 tarafından soruldu
1 cevap
26, Aralık, 2018 İcra Takip Hukuku kategorisinde Arif Gülen tarafından soruldu
...