Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

Kişiyi hüviyetinden alıkoyma ve kürekle olduğu iddaası ile 4 yıl, indirim sonucunda ise 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Gerekçeli karar için süre tutum dilekçesi verdim. Bundan sonra avukata ihtiyacım varmıdır. Avukat tutmam gerekirmi. Yoksa gerekçeli itiraz yeterli olacakmıdır.Lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

7 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar,

Gerekçeli kararın size tebliğinden 7 gün içinde ayrıntılı dilekçenizi sunmalısınız. Süre tutum dilekçesi ile üst mahkemeye dosyayı göndereceğinizi bildirmiş olduğunuzdan teknik olarak istinaf etmiş sayılırsınız. Fakat mahkeme kaleminin uygulamasının takibi gerekir.

Ayrıca dosyanın incelenmesi ve lehinize olabilecek olan hususlar ile hukuka aykırı uygulamaların tespiti gerekmektedir. Avukat yardımı almanız tabi ki de gerekli, kolay gelsin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bundan sonraki süreci bir avukat ile takip etmeniz muhakkak yararınıza olacaktır. Zira istinaf son aşama. Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 1 hafta içerisinde istinaf yoluna başvurmalısınız.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
avukatın olsaydı belki ceza almazdın ben aliye cezada 9.5 ceza aldım istinaf aşamasında avukat tuttum beraat ettim, süre tutum dilekçesi ile avukata ihtiyacım varmı demen alakasız, bir an once avukat tut
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Avukat Burcu hanim, Gerekceli karar ciktiginda avukata basvuracagim dimi. Tesekkurler.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar ne kadar kisa zamanda avukatla gorusurseniz o kadar iyi, dedigim gibi gerekceli kararin size tebliginden itibaren 7 gun suresi var. Bunun takibini yapmaniz da zor hak kaybi yasayabilirsiniz, ayni zamanda avukatinizla anlasmaniz avukatin dosyayi incelemesi vekaletname gibi prosedurler zaman alacaktir. Isinizi sansa birakmayin. Kolay gelsin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ücretler gorustugunuz avukata gore farklilik gösterecektir. Istinafta %90 dosya uzerinden karar verir ozel talep ve durusma yapilmasi icin gerekceye ihtiyac vardir.

Bu konuyu dosyanizla ilgilenecek avukatla ozel görüşmelisiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhabalar, bu hususta size kalmis, ben de genc avukatlardanim. Avukatinizin dosyayi sahiplenmesi iyi arastirmasi ve uzerine emek vermesi onemlidir. Kendi meslektaslarim hakkinda aksi bir yorum yapmam dogru olmaz, kendinizi  nasil rahat ve guvende hissedecekseniz oyle yapin.

İlgili sorular

0 cevap
3, Eylül, 2019 İdari Hukuk kategorisinde Memurların efendisi tarafından soruldu
2 cevap
6, Haziran, 2019 İdari Hukuk kategorisinde Lorannn tarafından soruldu
0 cevap
1, Şubat, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde 3936 tarafından soruldu
0 cevap
9, Ocak, 2018 Ceza Hukuku kategorisinde Mustafa24 tarafından soruldu
...